Dilluns 16, setembre 2024
22.3 C
Sant Gervasi
22.2 C
Sarrià
Publicitat

6 de cada 10 persones sense llar a Sarrià-Sant Gervasi estan identificades amb nom i cognom

El districte se situa entre els que registren una filiació més elevada de persones que pernocten al carrer o que durant el dia estan a la via pública

Publicat el 18.6.2020 17:01

Societat

El Jardí

Més de la meitat de les persones, 6 de cada 10 (60,7%), que viuen en situació de sensellarisme a Sarrià-Sant Gervasi -que es calcula que en són una seixantena– estan enregistrades amb nom i cognom al Servei d’Inserció Social Medi Obert (SISMO), un servei municipal que realitza funcions d’observatori. Són dades publicades a l’estudi El sensellarisme a la ciutat de Barcelona que ha fet la Síndica de Greuges de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés.

Publicitat

D’aquesta manera Sarrià-Sant Gervasi se situa entre els districtes que compten amb una filiació més elevada -enregistrament amb nom i cognom- de persones que pernocten al carrer o que durant el dia estan a la via pública, junt amb Horta-Guinardó (63,3 %) o Sant Andreu (61 %); d’altra banda els districtes de Ciutat Vella (27,7 %) i les Corts (27,2 %) compten amb els percentatges més baixos de filiació.

Publicitat

Si es mira la distribució per sexe que presenten les dades de la memòria de prospecció, un 86,6 % (2.123) són homes, i un 13,4 % (329) dones. En relació amb les persones contactades per districte, no hi ha variacions destacables entre la detecció de casos als districtes els anys 2017 i 2018.

El SISMO, que realitza la prospecció pels carrers de la ciutat amb sis equips de territori, cada un d’ells integrats per quatre educadors i d’aquí en deriven un conjunt de dades sociodemogràfiques, va comptabilitzar al llarg del 2018 un total de 2.452 persones a Barcelona en situació de viure al ras o de persones que viuen en equipaments per a persones sense llar.

Una voluntària d’Assís servint un esmorzar a un sense sostre © Centre Assís

El 29 de novembre de 2017 la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà i Planas, va decidir obrir una actuació d’ofici davant la constatació del creixent nombre de persones en situació de precarietat i sense llar que malviuen a la ciutat i que no poden gaudir dels drets bàsics de la ciutadania. A partir d’aquí en surt aquest informe fet durant els anys 2018 i 2019 i en què hi han col·laborat amb reunions el Centre d’acollida Assíspendent d’ampliació amb la Llar Rosario Endrinal per a dones – o Sant Joan de Déu Serveis Socials.

El Pla de de lluita contra el Sensellarisme 2016-2020 a Barcelona preveia inversions per part de l’Ajuntament (en el període 2016-2019) de cinc milions d’euros en la millora i ampliació d’equipaments: centres de primera acollida de la Zona Franca i Sarrià i al Centre d’Atenció Nocturna d’Emergències (CANE).

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.