31 C
Sant Gervasi
| Dissabte 21 de maig de 2022 |
Publicitat

6 de cada 10 persones sense llar a Sarrià-Sant Gervasi estan identificades amb nom i cognom

El districte se situa entre els que registren una filiació més elevada de persones que pernocten al carrer o que durant el dia estan a la via pública

Publicitat

Societat

El Jardí

Més de la meitat de les persones, 6 de cada 10 (60,7%), que viuen en situació de sensellarisme a Sarrià-Sant Gervasi -que es calcula que en són una seixantena– estan enregistrades amb nom i cognom al Servei d’Inserció Social Medi Obert (SISMO), un servei municipal que realitza funcions d’observatori. Són dades publicades a l’estudi El sensellarisme a la ciutat de Barcelona que ha fet la Síndica de Greuges de Barcelona amb la col·laboració de la Fundació Pere Tarrés.

D’aquesta manera Sarrià-Sant Gervasi se situa entre els districtes que compten amb una filiació més elevada -enregistrament amb nom i cognom- de persones que pernocten al carrer o que durant el dia estan a la via pública, junt amb Horta-Guinardó (63,3 %) o Sant Andreu (61 %); d’altra banda els districtes de Ciutat Vella (27,7 %) i les Corts (27,2 %) compten amb els percentatges més baixos de filiació.

Publicitat

Si es mira la distribució per sexe que presenten les dades de la memòria de prospecció, un 86,6 % (2.123) són homes, i un 13,4 % (329) dones. En relació amb les persones contactades per districte, no hi ha variacions destacables entre la detecció de casos als districtes els anys 2017 i 2018.

El SISMO, que realitza la prospecció pels carrers de la ciutat amb sis equips de territori, cada un d’ells integrats per quatre educadors i d’aquí en deriven un conjunt de dades sociodemogràfiques, va comptabilitzar al llarg del 2018 un total de 2.452 persones a Barcelona en situació de viure al ras o de persones que viuen en equipaments per a persones sense llar.

Una voluntària d’Assís servint un esmorzar a un sense sostre © Centre Assís
Publicitat

El 29 de novembre de 2017 la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà i Planas, va decidir obrir una actuació d’ofici davant la constatació del creixent nombre de persones en situació de precarietat i sense llar que malviuen a la ciutat i que no poden gaudir dels drets bàsics de la ciutadania. A partir d’aquí en surt aquest informe fet durant els anys 2018 i 2019 i en què hi han col·laborat amb reunions el Centre d’acollida Assíspendent d’ampliació amb la Llar Rosario Endrinal per a dones – o Sant Joan de Déu Serveis Socials.

El Pla de de lluita contra el Sensellarisme 2016-2020 a Barcelona preveia inversions per part de l’Ajuntament (en el període 2016-2019) de cinc milions d’euros en la millora i ampliació d’equipaments: centres de primera acollida de la Zona Franca i Sarrià i al Centre d’Atenció Nocturna d’Emergències (CANE).

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.