Dijous 30, maig 2024
23.5 C
Sant Gervasi
23.5 C
Sarrià
Publicitat

Capgirem Barcelona – CUP

Publicat el 11.5.2015 9:00

a fons: eleccions municipals

Propostes dels partits per Sant Gervasi

 

Publicitat

Quin és el vostre model polític per la ciutat de Barcelona?

Publicitat

Volem una Barcelona al servei de les persones: justa, ecològica, comunitària, solidària, feminista, independentista i radicalment democràtica, basada en el dret a la ciutat. Volem una ciutat, sense explotacions ni misèries, on es doni un repartiment just i igualitari de la riquesa i els treballs alhora que una municipalització dels serveis públics. Volem una ciutat on es garanteixin els drets fonamentals. Una ciutat responsable amb el territori i respectuosa amb el medi. Que aposti per la independència construïda des de baix. Volem, en definitiva, una ciutat feta des dels barris i per als barris i la seva gent.

Natàlia Navàs
Natàlia Navàs

Sou partidaris de la divisió territorial en barris com una forma de descentralització del govern municipal?

Som partidaris de l’organització en barris i que aquests siguin l’espai de presa decisions. La divisió territorial actual en Districtes que depenen d’un organisme superior com és l’Ajuntament crea una estructura jeràrquica ineficient que fa que temes que afecten a un barri s’acabin dirimint a la plaça Sant Jaume. La CUP Capgirem Barcelona apostem per unes institucions properes a la ciutadania per tal que aquestes siguin més democràtiques i transparents.

Penseu que l’actual model dels Consells de Barri s’ha de modificar? De quina manera?

Cal que els Consells de barri no siguin uns òrgans merament informatius o consultius i que, per tant, tinguin un caràcter vinculant modificant, si s’escau, la carta Municipal.

Feu tres propostes concretes i prioritàries pel territori de Sant Gervasi?

La primera prioritat seria la recuperació del teixit històric i les relacions socials entre els veïns de Sant Gervasi de Cassoles: tant a nivell urbanístic, amb peatonalització de carrers o amb més espais verds, com a nivell cultural i històric. Per exemple, proposem la revisió del nomenclàtor dels carrers per tal que aquests facin referència a trets culturals i històrics propis del barri com seria la conversió de l’Avinguda príncep d’Astúries pel seu nom històric de “Riera de Cassoles”.

En segon lloc, apostem per la cessió d’un espai autogestionat per les entitats juvenils del barri, que actualment no en disposen (assemblees, caus, esplais, grups de cultura popular, etc.)

En la mateixa línea, entenem que l’augment del preu de l’habitatge fa inassequible per moltes persones joves quedar-se a viure al seu barri. Per això, apostem per la creació d’un parc d’habitatge jove al districte en forma d’habitatge cooperatiu de cessió.

Feu una proposta més per cada una de les zones de Sant Gervasi:

Bonanova i Monterols: Actuarem per la retirada de la retolació discriminatòria i classista que representen les portes de servei. Ampliació de les voreres del carrer Balmes, des de plaça Molina en amunt, com ja s’ha fet fins a plaça Molina.

Galvany: Apostem per la recuperació Clínica Ripoll- sense que això perjudiqui a cap altre bé públic de la ciutat- i l’ús definitiva de la casa Muñoz Ramonet com a Biblioteca.

Turó Parc: Preservar el caràcter del Turó Parc amb la seva estructura i vegetació actual i rebutjant qualsevol remodelació urbanística de caire especulatiu i elitista.

Putxet: La Clínica de Sant Josep ha d’esdevenir la llar d’avis pública de la zona.

Farró: Assegurar-se que Vil·la Urània esdevé un centre cívic amb gestió ciutadana.

Teniu alguna proposta concreta per revitalitzar i augmentar el comerç de proximitat a Sant Gervasi

El comerç de proximitat i de barri és un element clau quan parlem de la recuperació del teixit històric de Cassoles. Però s’hauran d’iniciar actuacions concretes com el control de llicències als comerços,la creació de campanyes de proximitat, recorreguts per comerços històrics i promoure un carnet de comerç local.

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.