Publicitat

Josep Farran: carn de vedella, xai, cabrit i bou

spot_img

Publicat el 25.8.2017 9:30

Gent de mercat

Josep Xurigué (@josepxurigue)

Carnisseria J. Farran és una de les més antigues del Mercat de Sant Gervasi. Al Josep Farran, la seva senyora i la Pepi —qui s’encarrega ara principalment de la parada— els podeu trobar amb una atenció molt professional i amb la seva amabilitat de sempre. La seva selecció de carns és molt acurada. A en Josep li agrada seguir tot el desenvolupament de la vedella: des del seu origen a Girona, fins que al seu propi obrador la preparen per servir-nos-la en les millors condicions.
Fotogtafia: Mercat de Sant Gervasi

En Josep Farran fa 42 anys va començar essent venedor d’una empresa de carn. Allí va conèixer els secrets de l’ofici, de la distribució i als millors ramaders i granges. Amb la seva senyora i un soci van decidir-se per posar una parada al Mercat de Sarrià. A Sarrià van fer obres i, va ser aleshores, quan li van proposar venir al Mercat de Sant Gervasi. Era un lloc més nou i amb més possibilitats. I el temps passa de pressa… Enguany ja farà 25 anys!

Publicitat

Com heu vist l’evolució del mercat en els darrers anys i com us hi heu adaptat?

Publicitat

Actualment, les generacions noves a causa de l’exigència de la feina tenen menys temps per a anar a comprar. I és per això que ens hem adaptat als nous temps, preparant especialitats de carn que siguin fàcils de cuinar i de molta qualitat, com ara la selecció de 6 especialitats d’hamburguesa, la carn arrebossada, el xurrasco adobat, etc.

Què hi podrem trobar d’especial a la teva Carnisseria? 

La millor selecció de carn de vedella, xai, cabrit i bou. I l’atenció personalitzada que oferim en tot moment. És per això que tenim una clientela molt fidel, que sap apreciar el bon producte fresc de mercat.

En les especialitats de vedella hi trobarem: el roastbeef, el tournedó, l’ossobuco, el carpaccio i també els talls tradicionals per rostir. En les especialitats de xai i cabrit, la millor qualitat del moment.

Com es prepara el millor tournedó, el fricandó o un bon roastbeef? 

El tournedó es fa de la part més polida —tendra i sense greix— del filet, i s’envolta de bacon. Normalment es menja amb una bona llesca de pa. El cabrit s’acostuma a fer cuixes i espatlles al forn i costelles i mitjanes per arrebossar. La vedella és més clàssica: el fricandó es fa sobretot amb dues peces, la llata i el gerret. Per arrebossar, tenim la tapa plana o el crostó de la vedella.

El roastbeef es fa del final de la mitjana o del crostó, que també és un tros molt polit. El bistec també el fem del crostó, o de la culata.

Què és el que més t’agrada de ser carnisser? 

M’agrada poder atendre personalment els clients, i així poder oferir-los el producte més adequat en cada moment.

Com veus el mercat de Sant Gervasi? 

Som un equip de bons professionals, entesos en els nostres productes. Donem el millor servei a tots els públics. Les famílies joves quan tenen fills busquen la millor alimentació i el producte autèntic per cuidar dels més petits. I, aleshores, tornen al mercat. I també moltes persones hi vénen quan volen fer un bon àpat familiar i especial. La gent sap que al Mercat no fallarem!

 

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

L’AV Bonanova celebra el 50è aniversari amb un concert

L'Orquestra Simfònica Vozes amenitzarà la celebració de la plataforma veïnal, que enguany també serà reconeguda amb la Medalla d'Honor de Barcelona

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2025: el programa amb totes les activitats

Del 5 al 15 de juny la plaça de la Bonanova s'omple de cultura popular, música, activitats infantils, àpats populars i espectacles per a tots els públics

L’Ajuntament descarta un nou CAP a la Bonanova per aquest mandat

Els veïns defensen que és un barri amb una "població envellida" amb dificultats per desplaçar-se fins al centre de Vallcarca

La història de l’església de la Bonanova: víctima d’un robatori i un incendi

A causa de la falta de pressupost, els veïns de Sant Gervasi van finançar la seva reedificació
spot_img

Èxit a Sant Gervasi per la Festa Major: el barri torna a bategar

Del 5 al 15 de juny, el veïnat ha gaudit d'un ampli ventall d'activitats i d'un pregó protagonitzat per Aina Da Silvia, d'Eufòria

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

El veïnat del Tibidabo fa un pas més per a la recuperació del Tramvia Blau: “Tenim gairebé 3.000 firmes”

L'Associació de Veïns de l'Avinguda Tibidabo critica la falta de transparència política i reclama que torni l'emblemàtic vincle i consolidar l'avinguda com un espai "funcional, cuidat i autèntic"

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]