Publicitat

Premi nacional a la botifarra d’ou de la Xarcuteria Hernando

L'any 2016 la botifarra d'ou de la Xarcuteria Hernando va ser considerada la millor de tot Catalunya

spot_img

Publicat el 23.2.2019 16:00

Societat

El Jardí

El jurat de la 4ª edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, promogut per la Federació Catalana de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters i organitzat per la Fundació Oficis de la Carn, ha seleccionat la botifarra d’ou de la Xarcuteria Hernando com la segona millor de tot Catalunya, en la categoria de ‘tradicional.’ L’establiment també havia presentat en la categoria ‘singular’ una botifarra d’ou feta amb tòfona blanca.

Publicitat

Un concurs amb antecedents victoriosos

L’any 2016 la botifarra d’ou tradicional de la Xarcuteria Hernando va ser considerada com la millor de tot Catalunya, un primer premi que aquest any s’ha endut la cansaladeria Cal Noc, a Moià. En la categoria de botifarra d’ou singular el primer premi ha estat per la xarcueria Can Vilada, a Vic.

Publicitat
Membres del jurat de la 4ª edició del concurs © Gremi Carn

La botifarra d’ou, típica del temps de Carnaval, està documentada des del segle XVII, tot i que segurament es deuria fer molt abans. És un embotit ideal per a menjar amb pa amb tomàquet, en entrepà, en truita i, fins i tot, en alguns llocs la posen a l’escudella. Entre el jurat d’aquest concurs nacional de Botifarra d’Ou Artesana hi ha la cuinera Ada Parellada.

La cuinera Ada Parellada, membre del jurat © Gremi Carn
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Festa Major del Farró 2025: el programa amb totes les activitats

Del 6 al 14 de setembre el barri s'omplirà d'activitats per a totes les edats pensades per fer comunitat

El Jardí 119, juliol de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El_Jardi_119_Juliol25_ok.pdf

El Jardí 118, juny de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El-Jardi_118_Juny25_ok.pdf

El Jardí 116, abril de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/06/El_Jardi_116_Abril25.pdf
spot_img

Una guia per temps de bolets

Josep Maria Vidal i Fina Comas publiquen un llibre sobre 25 bolets, la seva descripció, qualitats i com cuinar-los

Curiositats i història del carrer de Francolí

El carrer ha canviat molt del seu aspecte tradicional, s’hi han edificat nombroses cases modernes i en queden poques d’antigues

Adrià Plazas ja és a Barcelona: així l’han rebut després d’estar detingut a Israel

L'activista del Sindicat d'Habitatge de Cassoles, que va estar embarcat en els vaixells de la Flotilla, rep l'escalf de 400 persones a l'aeroport del Prat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí