19.9 C
Sant Gervasi
| Dissabte 26 de setembre de 2020 |

Premi nacional a la botifarra d’ou de la Xarcuteria Hernando

L'any 2016 la botifarra d'ou de la Xarcuteria Hernando va ser considerada la millor de tot Catalunya

Societat

El Jardí

El jurat de la 4ª edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, promogut per la Federació Catalana de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters i organitzat per la Fundació Oficis de la Carn, ha seleccionat la botifarra d’ou de la Xarcuteria Hernando com la segona millor de tot Catalunya, en la categoria de ‘tradicional.’ L’establiment també havia presentat en la categoria ‘singular’ una botifarra d’ou feta amb tòfona blanca.

Un concurs amb antecedents victoriosos

L’any 2016 la botifarra d’ou tradicional de la Xarcuteria Hernando va ser considerada com la millor de tot Catalunya, un primer premi que aquest any s’ha endut la cansaladeria Cal Noc, a Moià. En la categoria de botifarra d’ou singular el primer premi ha estat per la xarcueria Can Vilada, a Vic.

Publicitat

Membres del jurat de la 4ª edició del concurs © Gremi Carn

La botifarra d’ou, típica del temps de Carnaval, està documentada des del segle XVII, tot i que segurament es deuria fer molt abans. És un embotit ideal per a menjar amb pa amb tomàquet, en entrepà, en truita i, fins i tot, en alguns llocs la posen a l’escudella. Entre el jurat d’aquest concurs nacional de Botifarra d’Ou Artesana hi ha la cuinera Ada Parellada.

La cuinera Ada Parellada, membre del jurat © Gremi Carn

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.