Societat
El Jardí
El jurat de la 4ª edició del Concurs Nacional de Botifarra d’Ou Artesana, promogut per la Federació Catalana de Carnissers, Cansaladers i Xarcuters i organitzat per la Fundació Oficis de la Carn, ha seleccionat la botifarra d’ou de la Xarcuteria Hernando com la segona millor de tot Catalunya, en la categoria de ‘tradicional.’ L’establiment també havia presentat en la categoria ‘singular’ una botifarra d’ou feta amb tòfona blanca.
Un concurs amb antecedents victoriosos
L’any 2016 la botifarra d’ou tradicional de la Xarcuteria Hernando va ser considerada com la millor de tot Catalunya, un primer premi que aquest any s’ha endut la cansaladeria Cal Noc, a Moià. En la categoria de botifarra d’ou singular el primer premi ha estat per la xarcueria Can Vilada, a Vic.
La botifarra d’ou, típica del temps de Carnaval, està documentada des del segle XVII, tot i que segurament es deuria fer molt abans. És un embotit ideal per a menjar amb pa amb tomàquet, en entrepà, en truita i, fins i tot, en alguns llocs la posen a l’escudella. Entre el jurat d’aquest concurs nacional de Botifarra d’Ou Artesana hi ha la cuinera Ada Parellada.