Publicitat

El moniato, el producte estrella de la tardor

És antioxidant, redueix la inflamació, té una aportació calòrica baixa, careix de colesterol i ajuda a regular la hipertensió arterial

spot_img

Publicat el 28.10.2020 7:20

Cuina i Nutrició

Amic

El moniato és potser el producte estrella de la temporada juntament amb els bolets, les castanyes i les carabasses. Conegut també com a moniato, patata dolça o Camate, segons cada país, és un tubercle, raó per la qual, en la seva composició predominen els hidrats de carboni. El seu aspecte és molt semblant al de la patata, però amb una pell més gruixuda i una forma més allargada i el seu gust dolç, a cavall entre la patata, la pastanaga i la carabassa, li fa ser utilitzat principalment en les postres, tot i que al ser molt versátil, pot usar-se també com a substitut de la patata a mode de guarnició de carns o en purés i cremes.

Publicitat

Beneficis:

  • Malgrat aquesta dolçor tan característica de la que parlàvem abans, la seva càrrega glucèmica és molt baixa, sent per aquest motiu apte per a diabètics.
  • Enforteix el pulmó.
  • És molt ric en Betacarotens o provitamina A, els quals li proporcionen aquest color ataronjat, present també en carabasses i pastanagues, i per tant, amb les mateixes propietats que aquests aliments: beneficis per a la pell i la salut visual.
  • Conté moltes vitamines (C, B6, B1 i B2) i minerals com el potassi, manganès, coure i ferro, per la qual cosa és ideal per a nens en edat de creixement i per a esportistes.
  • El Manganès, participa en la formació d’ossos i cartílags, així com en la coagulació sanguínia, i es troba en grans quantitats en aquesta hortalissa. De fet, 100 grams de moniato, suposa la ¼ part de la quantitat diària recomanada d’aquest mineral.
  • És antioxidant.
  • Redueix la inflamació.
  • És un aliment recomanat també per a les embarassades, pel seu alt nivell d’àcid fòlic.
  • El 70% del seu pes és aigua, per tant té una aportació calòrica baixa, podent-se incloure en la dieta de les persones que desitgen perdre pes.
  • Careix de colesterol.
  • En ser font de potassi, ajuda a regular la hipertensió arterial.
spot_img
[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Arrenca la campanya de vacunació: a qui li toca la de la grip, COVID-19 o totes dues

Salut fa una crida a reforçar la protecció de les persones més vulnerables abans que s’intensifiquin els virus respiratoris

Fotogaleria | Festa Major de Vallvidrera 2025

Del 10 al 21 de setembre la muntanya es s'ha omplert d'activitats coincidint enguany amb el 75è aniversari de l'Associació de Veïns de Vallvidrera

Fotogaleria | La Festa Major de Sarrià, en imatges

Del 3 al 12 d'octubre, la vila viu moments de cultura popular, música, dinars de germanor i per primera vegada, una trobada de vehicles clàssics

El programa Eixart. Art i Salut porta l’art i la creació als centres d’atenció primària

El Govern impulsa projectes de creació comunitària on artistes i usuaris dels CAP aborden qüestions com el dolor crònic o la soledat
spot_img

Fotogaleria | La Festa Major de Sarrià, en imatges

Del 3 al 12 d'octubre, la vila viu moments de cultura popular, música, dinars de germanor i per primera vegada, una trobada de vehicles clàssics

L’art d’insultar, per Aitor Romero

"Tampoc s’entén massa bé aquells que insulten en una llengua que el seu interlocutor no entén i es vanten de la seva audàcia. L’acció de l’insult requereix comprensió mútua i, per tant, és necessari utilitzar un codi que la víctima escollida pugui entendre perfectament"

Clàudia Sucarrat, veterinària: “No vaig aprendre a llegir fins que em van comprar una enciclopèdia d’animals”

Amb 32 anys, l'exalumna d'Orlandai ja en fa cinc que va obrir La Veterinària de Sarrià: en aquesta entrevista repassa el recorregut fet fins ara i els reptes de futur

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí