21.7 C
Sant Gervasi
| Dijous 07 de juliol de 2022 |
Publicitat

Anuari dels valors

Publicitat

articles: Fundació Carulla

El dimarts 30 de juny, en l’espectacular marc de l’Auditori de La Pedrera del Passeig de Gràcia, es va presentar l’Anuari dels valors 2014, una iniciativa de la Fundació Carulla, amb seu a la part alta del carrer Aribau.

Vivim, des de fa uns quants anys, una crisi que no només afecta l’economia i les finances. Més aviat hauríem de parlar d’una concurrència de situacions crítiques que afecten àmbits especialment sensibles de la convivència, com ara el social, el polític, l’institucional, el territorial o l’ètic. Segon es desprenen de les dades de l’Anuari dels valors 2014. Crisis i canvis. Cap a noves respostes, que ha fet un seguiment de les notícies aparegudes als mitjans, el 2014 pot ser que hagi marcat el final d’un cicle i l’inici d’un trànsit cap a una nova etapa de canvis en què, entre tots, intentem convertir les velles crisis en noves oportunitats.

Publicitat

L’acte va ser presentat per Germán Ramón-Cortés, president de la Fundació Catalunya La Pedrera, Carles Duarte, director de la Fundació Carulla, i Àngel Castiñeira, director de la Càtedra Lideratges i Governança Democràtica d’ESADE, i responsable de la coordinació d’aquest volum en el qual també hi han intervingut, entre altres autors i institucions, Pau Mas, Teo Mellén, Marta Olivé i Lluís Sáez.

A continuació hi va haver un diàleg entre Albert Sáez, subdirector d’El
Periódico deCatalunya
, i Begoña Roman, professora del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona, centrat en els continguts de l’Anuari i entorn de les diferents crisis que afecten el país a hores d’ara, que va ser moderat per Pau Mas. Aquest diàleg també posa de manifest que una possible sortida a les múltiples crisis que s’han encadenat es pot trobar en la societat civil que s’està mobilitzant i fa sentir cada vegada més la seva veu guanyant autoritat i lideratge fora dels circuits institucionals. Una de les conclusions a la qual s’arribà és la necessitat de trobar nous valors, ja que la crisi que estem vivint ha comportat també una crisi de legitimitat i, com va dir Albert Sáez, al final s’ha convertit en una crisi moral. Repensar els valors, doncs, també ens ha d’ajudar a superar-la.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.