20.3 C
Sant Gervasi
| Dimarts 17 de maig de 2022 |
Publicitat

Associació o cooperativa?

Són molts els grups o projectes col·lectius que no tenen forma jurídica i no saben quina és la més idònia per a la seva iniciativa

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Economies Alternatives

Bernat Julià i Ruth Mellado – Sarrià – Sant Gervasi Coopera

Són molts i diversos els projectes que conformen l’economia social i solidària, també en el nostre districte. Les persones molt sovint ens unim col·lectivament per resoldre les nostres necessitats, i creem o participem en entitats, projectes i grups informals per poder respondre aquestes necessitats des del suport mutu i l’autoorganització. Normalment, la majoria d’aquests projectes prenen o bé forma d’associació o bé forma de cooperativa. Això és així perquè aquestes dues fórmules jurídiques són les que permeten una millor i major participació i democràcia interna, alhora que l’absència d’ànim de lucre en reafirma la funció social i voluntària. Ara bé, també són molts els grups o projectes col·lectius que no tenen forma jurídica i no saben quina és la més idònia per a la seva iniciativa, així com associacions que de vegades s’adonen que una cooperativa s’adiu més a les seves necessitats.

En aquest sentit, el passat 17 de gener al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià vam organitzar conjuntament amb TorreJussana i Coòpolis una formació dirigida a grups o projectes col·lectius sense forma jurídica i associacions que es plantegen iniciar un procés de transformació. La formació es va basar en una descripció de les característiques de la fórmula associativa i cooperativa: aspectes jurídics, de participació, organitzatius, laborals i econòmics; així com eines per abordar el trànsit d’associació a cooperativa.

Publicitat

Si esteu pensant a constituir-vos en entitat i encara teniu dubtes sobre com fer-ho, no dubteu a contactar-nos a [email protected] i us respondrem tots els vostres dubtes i necessitats!

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.