24.3 C
Sant Gervasi
| Divendres 24 de setembre de 2021 |
Publicitat

Associació o cooperativa?

Són molts els grups o projectes col·lectius que no tenen forma jurídica i no saben quina és la més idònia per a la seva iniciativa

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Economies Alternatives

Bernat Julià i Ruth Mellado – Sarrià – Sant Gervasi Coopera

Són molts i diversos els projectes que conformen l’economia social i solidària, també en el nostre districte. Les persones molt sovint ens unim col·lectivament per resoldre les nostres necessitats, i creem o participem en entitats, projectes i grups informals per poder respondre aquestes necessitats des del suport mutu i l’autoorganització. Normalment, la majoria d’aquests projectes prenen o bé forma d’associació o bé forma de cooperativa. Això és així perquè aquestes dues fórmules jurídiques són les que permeten una millor i major participació i democràcia interna, alhora que l’absència d’ànim de lucre en reafirma la funció social i voluntària. Ara bé, també són molts els grups o projectes col·lectius que no tenen forma jurídica i no saben quina és la més idònia per a la seva iniciativa, així com associacions que de vegades s’adonen que una cooperativa s’adiu més a les seves necessitats.

En aquest sentit, el passat 17 de gener al Centre Cultural Sant Vicenç de Sarrià vam organitzar conjuntament amb TorreJussana i Coòpolis una formació dirigida a grups o projectes col·lectius sense forma jurídica i associacions que es plantegen iniciar un procés de transformació. La formació es va basar en una descripció de les característiques de la fórmula associativa i cooperativa: aspectes jurídics, de participació, organitzatius, laborals i econòmics; així com eines per abordar el trànsit d’associació a cooperativa.

Si esteu pensant a constituir-vos en entitat i encara teniu dubtes sobre com fer-ho, no dubteu a contactar-nos a [email protected] i us respondrem tots els vostres dubtes i necessitats!

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.