27.4 C
Sant Gervasi
| Dimecres 29 de juny de 2022 |
Publicitat

Augmenten els robatoris, disminueix la seguretat

Estic molt preocupada i disgustada amb la seguretat de Barcelona. Hem de sortir al carrer perquè algú ens faci cas?

Publicitat
Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia o Europa Press. Actualment, treballo com a redactora de política a ElNacional.cat. Però sobretot aprenc a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

El Racó del Veïnat

Elisabet Batlle

Barcelona encapçala tots els rànquings delictius de les grans ciutats espanyoles. Cada dia es roben aproximadament 9 motos. Vull explicar-vos la meva pròpia experiència i així donar a conèixer més sobre les accions policials davant d’un robatori de moto. El 4 d’octubre vaig sortir de casa meva i no vaig trobar la meva preciosa Honda SH 125 Sport, de tan sols dos anys de vida. Us podeu imaginar el drama? Primer histèria, ràbia, i després el profund vessament de llàgrimes. Vaig sentir una impotència immensa. Em vaig dirigir a la comissaria del carrer Iradier a posar la denúncia. Quan vaig entrar, vaig veure força gent esperant. Em va donar la sensació que el policia de la recepció estava més que acostumat a rebre denúncies de robatori de moto. Vaig trobar deplorable que a sobre del desastre que m’havia passat gairebé em donessin un copet a l’esquena volent dir, ‘benvinguda al club’, com si ningú estigués fent res per evitar aquests robatoris.

Uns dies després del robatori vaig trucar a la comissaria per si em podien informar de la situació. La resposta va ser que no tenien informació i no em podien dir res. Em vaig sentir desprotegida, sense cap tipus d’ajuda per part de les autoritats. El meu cap no podia parar de donar voltes sobre les poques mesures i ajudes que els Mossos estan duent a terme per reduir d’una vegada per totes el sagnant robatori de motos a Barcelona.

Publicitat

Vaig enviar correus electrònics a tothom i encara estic esperant la resposta d’Ada Colau. Sorprenentment, fins i tot em van publicar una carta al lector a La Vanguardia, i això que mirant a Internet l’última notícia que van publicar sobre robatoris de motos va ser l’any 2016. Fins i tot vaig contractar una empresa que es dedica a trobar motos robades, però, tot i això, no tinc notícies i realment crec que es tracta d’una estafa. A sobre, lamentablement, fa uns dies la meva germana em va trucar dient que li havien robat la seva moto SH 125 a la cruïlla entre carrer Rosselló i Dos de Maig. Segon drama familiar en menys d’un mes… Seguirem així sense fer res al respecte? On van a parar aquestes motos? La policia no pot registrar les furgonetes o fer alguna cosa? Estic molt preocupada i disgustada amb la seguretat de Barcelona. Hem de sortir al carrer perquè algú ens faci cas?

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.