Dimecres 29, novembre 2023
12.4 C
Sant Gervasi
12.4 C
Sarrià
Publicitat

Augmenten els robatoris, disminueix la seguretat

Estic molt preocupada i disgustada amb la seguretat de Barcelona. Hem de sortir al carrer perquè algú ens faci cas?

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 15.11.2018 12:00

El Racó del Veïnat

Elisabet Batlle

Barcelona encapçala tots els rànquings delictius de les grans ciutats espanyoles. Cada dia es roben aproximadament 9 motos. Vull explicar-vos la meva pròpia experiència i així donar a conèixer més sobre les accions policials davant d’un robatori de moto. El 4 d’octubre vaig sortir de casa meva i no vaig trobar la meva preciosa Honda SH 125 Sport, de tan sols dos anys de vida. Us podeu imaginar el drama? Primer histèria, ràbia, i després el profund vessament de llàgrimes. Vaig sentir una impotència immensa. Em vaig dirigir a la comissaria del carrer Iradier a posar la denúncia. Quan vaig entrar, vaig veure força gent esperant. Em va donar la sensació que el policia de la recepció estava més que acostumat a rebre denúncies de robatori de moto. Vaig trobar deplorable que a sobre del desastre que m’havia passat gairebé em donessin un copet a l’esquena volent dir, ‘benvinguda al club’, com si ningú estigués fent res per evitar aquests robatoris.

Publicitat

Uns dies després del robatori vaig trucar a la comissaria per si em podien informar de la situació. La resposta va ser que no tenien informació i no em podien dir res. Em vaig sentir desprotegida, sense cap tipus d’ajuda per part de les autoritats. El meu cap no podia parar de donar voltes sobre les poques mesures i ajudes que els Mossos estan duent a terme per reduir d’una vegada per totes el sagnant robatori de motos a Barcelona.

Publicitat

Vaig enviar correus electrònics a tothom i encara estic esperant la resposta d’Ada Colau. Sorprenentment, fins i tot em van publicar una carta al lector a La Vanguardia, i això que mirant a Internet l’última notícia que van publicar sobre robatoris de motos va ser l’any 2016. Fins i tot vaig contractar una empresa que es dedica a trobar motos robades, però, tot i això, no tinc notícies i realment crec que es tracta d’una estafa. A sobre, lamentablement, fa uns dies la meva germana em va trucar dient que li havien robat la seva moto SH 125 a la cruïlla entre carrer Rosselló i Dos de Maig. Segon drama familiar en menys d’un mes… Seguirem així sense fer res al respecte? On van a parar aquestes motos? La policia no pot registrar les furgonetes o fer alguna cosa? Estic molt preocupada i disgustada amb la seguretat de Barcelona. Hem de sortir al carrer perquè algú ens faci cas?

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.