Dimecres 29, novembre 2023
12.4 C
Sant Gervasi
12.4 C
Sarrià
Publicitat

Balanç final

Carme Rocamora
Carme Rocamora
El primer dia de classe a la UAB em van preguntar perquè volia ser periodista. Suposo que per aquell ideal d’intentar donar veu a aquells que els hi han tret, o bé perquè són ignorats, o bé perquè no se’ls sent prou. He tingut la sort de practicar-ho, amb més o menys destresa, aprenent a mitjans com La Vanguardia, Europa Press o ElNacional.cat. Actualment, treballo com a redactora de política a Nació. I continuo aprenent dia a dia a El Jardí, el diari que m’ha mostrat que cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada.

Publicat el 20.1.2019 9:30

Política de Barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Després de mesos coneixent les propostes dels polítics sobre temàtiques del districte, abandonem aquesta secció fins a la propera creació de nou mandat. Ho hem decidit així perquè aquests mesos estaran marcats per la campanya per governar la ciutat, i serà des d’aquests actes que des d’El Jardí farem seguiment dels polítics.

Publicitat

Des de l’equip volem agrair el compromís dels representants polítics que han contestat cada mes les preguntes que els hem proposat i que per tant, han donat respostes concretes i posicionaments als veïns del districte perquè aquests puguin conèixer més de prop que opina el Govern i l’oposició.

Publicitat

Com no podia ser d’altra manera ens acomiadem fent balanç. Però un balanç on hi hagi autocrítica, on hi hagi coses bones i coses dolentes de la gestió del Govern municipal durant aquests quatre anys.

Fins la propera, gràcies per llegir-nos! I congratulem-nos per haver tingut la col·laboració directa cada mes dels polítics, perquè això és el que toca: que des d’aquestes esferes hi hagi contacte directe amb els veïns, i fer barri!

Daniel Mòdol

El  juliol de 2018, el tinent d’alcalde Pisarello va assegurar que no hi havia retallades en temes socials, culturals o serveis a les persones –tal com va denunciar el president del PSC Barcelona, Jaume Collboni-, i que la Biblioteca de Sarrià, programada en el mandat Hereu i prevista per ser gaudida en aquest mandat, seria aviat una realitat amb la frase “En enero habrá excavadoras trabajando allí”. Hem arribat a gener i no hi ha cap màquina, i el que és pitjor, cap previsió que hi hagi excavadores per començar la Biblioteca. Aquest exemple de la gestió de Colau no és l’únic incompliment de les promeses del Govern: la llista s’amplia amb les casetes d’Hort de la Vila¸ el Mercat de Vallvidrera, les inversions a Tres Torres, el poliesportiu dels barris de Les Planes, o les escoles bressol promeses… Cercar coses ben fetes en aquest mandat és difícil. Com a excepció, la urbanització del carrer Major de Sarrià, instada pel PSC  gràcies a la intensa i decidida acció de Govern durant un any i mig. O bé fer complir el compromís pres en temps de Jaurrieta de prioritzar el nom de dones als carrers del districte.

Boris Valls

Durant aquests 4 anys, els veïns de Sarrià-Sant Gervasi les hem vist de tots colors. La pèssima gestió d’un Govern municipal incapaç de fer front als reptes de present i de futur d’un districte com Sarrià – Sant Gervasi ens ha passat factura. Hem pogut comprovar com els comuns han deixat de banda els comerciants, els joves que més d’una vegada vam demanar més espais per poder treballar amb altres joves per impulsar projectes innovadors, la gent gran que demanava millores en el transport públic de barri i els veïns que demanaven passejar tranquil·lament amb els seus gossos per parcs tan emblemàtics com el Turó Parc. També hem pogut comprovar com Sarrià-Sant Gervasi ha estat un districte on el Govern municipal s’ha dedicat a experimentar, sobretot amb la implantació de carrils bici, com els dels carrers Ganduxer, Dr. Fleming o Pau Casals, un sense sentit.  Personalment, desitjo que aquest 2019 puguem canviar el govern dels comuns per un Govern municipal que estigui a l’altura d’aquesta gran ciutat.

Joan Manel del Llano

La recollida selectiva porta a porta al barri de Sarrià és un projecte pioner a la ciutat fruit del treball conjunt de les entitats veïnals i el districte, que ha significat un èxit del qual tothom es pot enorgullir. Destaquem també les polítiques de mobilitat i millora urbana, amb lextensió dels carrils bici i la nova xarxa bus, i l’obertura i millora de diversos espais verds. Tanmateix, som conscients que encara queda molt per fer, perquè el districte continua tenint molt de trànsit, soroll i contaminació, cosa que ens obligarà a seguir treballant per fer-lo més amable, accessible i saludable. Quant a lhabitatge, malgrat els esforços de l’Ajuntament i el districte per construir nous habitatges per a la gent gran al carrer Vista Bella i de protecció oficial a Via Augusta, o per destinar a habitatge assequible el 30 % dels pisos nous de Barcelona, cal continuar treballant-hi, i sempre amb la col·laboració estreta de la resta d’administracions.​

Pol Lliró

D’aquí a pocs mesos arribarem al final d’un mandat del qual, malauradament, des del Grup Municipal Demòcrata, no en podem fer un balanç positiu. El Govern d’Ada Colau ha demostrat tenir molt poc interès en el districte de Sarrià – Sant Gervasi tan pel que fa al seu representant polític, hem tingut tres regidors diferents en quatre anys, com pel pressupost on hem quedat a la cua de la ciutat. Aquesta discriminació pressupostària ha comportat que no s’hagin pogut dur a terme projectes tant necessaris com la biblioteca de Sarrià o que no s’hagi fet cap promoció d’habitatge públic al districte, que ostenta els preus de lloguer més elevats de la ciutat. Com a aspectes positius celebrem la culminació del projecte del Centre Cívic Vil·la Urània iniciat per l’alcalde Trias, l’impuls del Consell de les Dones per  les propostes de noms de dones cèlebres per a espais públics del districte o l’acord per trobar una nova ubicació a la comissaria de Guàrdia Urbana.

Guillem Casals

Barcelona es trobava, fa quatre anys, en una cruïlla, i ja aleshores es preveia que les passes que donés serien determinants pel seu futur. Quatre anys més tard, amb un consistori clarament més republicà i d’esquerres, el canvi demanat no ha sigut complert. La decepció envers al que podria haver sigut i no ha estat, ens encoratja a liderar la transformació que Barcelona necessita.  En el cas del districte, els grans projectes continuen pendents. Sense Pla d’Actuació i amb tres regidors diferents, Sarrià – Sant Gervasi és un reflex de la ciutat. Sense projecte, ni gestió. No tenim els equipaments esperats; no s’ha transformat urbanísticament el districte -com necessita, tant per mobilitat i salut, com per comerç i espai públic-; i no podem seguir vivint als barris on hem crescut pels abusius preus de l’habitatge. Sarrià – Sant Gervasi, com Barcelona, no ha vist que es resolguin problemes pendents i és més important que mai que, en aquesta nova cruïlla que ens trobem, fem les passes oportunes

Bernat Julià 

La CUP fem una valoració crítica d’aquest mandat començant pel temps que vam patir a Mòdol de regidor. Però hi ha elements positius que ressaltem: la consecució del nit bus a Vallvidrera, una lluita de l’Assemblea de Joves; la recollida porta a porta, reivindicació de l’AV de Sarrià; la requalificació del Parc de l’Oreneta obeint el mandat de la plataforma en defensa del parc; i l’obertura de Vil·la Urània, una victòria de l’AV del Farró. Ara bé, la falta de concreció en equipaments com la biblioteca de Sarrià, Can Ferrer, la biblioteca Muñoz Ramonet, el Mercat de Vallvidrera o la manca d’escoles bressol en són un punt feble. L’altre punt feble és el creixement del feixisme, on sentim que el Govern no ha fet cap acció per combatre’l. També creiem que no s’ha avançat en participació, amb falsos processos participatius i amb uns mecanismes buits de capacitat decisòria.

Iván Bello

Nosaltres considerem que el balanç del mandat, més que negatiu, ha sigut nefast. Si poguéssim resumir-ho en dues paraules seria el Govern de la «no gestió», perquè no s’ha fet res per resoldre els problemes principals del districte com el civisme i inseguretat, els problemes de mobilitat (V9, bus de barri), d’okupació (casetes hort de la vila i Putxet), d´equipaments (Biblioteca Sarrià), i d’inversions (on estem a la cua). Ha sigut un Govern que no escolta als veïns, i no només per la no assistència, sinó perquè ha pres decisions sense consultar amb el veïnat, des de processos participatius fraudulents, fins la imposició de les seves decisions. No obstant això, podem destacar algun aspecte positiu, com ara haver aprovat el Reglament de Participació Ciutadana, o el projecte porta a porta de recollida selectiva, malgrat que, en el primer cas, no apliquen la seva pròpia normativa, i en el segon hagin tingut problemes en la seva implantació.

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!
Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.