Dimarts 28, novembre 2023
16 C
Sant Gervasi
15.9 C
Sarrià
Publicitat

Barcelona obrirà dimecres tots els seus parcs i jardins

A partir del dilluns 18 de maig també es reprèn el servei de recollida de residus voluminosos a tots els barris, mentre han disminuït els residus domèstics

Publicat el 16.5.2020 11:36

Societat

El Jardí

A partir del dimecres 20 de maig tots els parcs de Barcelona reobriran les seves portes en l’horari habitual, per als usos previstos de l’actual fase de desconfinament: passejar i fer esport. Per tant, restarà restringit l’accés a les zones de joc infantil i els berenadors. Segons la normativa per la covid-19 només es pot anar a parcs i jardins situats fins a 1 quilòmetre del domicili.

Publicitat

L’Ajuntament de Barcelona recorda que el tancament dels parcs durant dos mesos ha fet que la natura i el verd s’hagi reforçat i renovat i hagi guanyat espai a la ciutat. Des de l’obertura d’alguns parcs, els equips de jardiners i jardineres han vist flora i fauna en zones on feia anys que no es veien.

Publicitat
Una cotorra argentina (espècie invasora) al Turó Parc, reobert des del divendres 15 de maig © Carme Rocamora

Han aparegut espècies espontànies de flors en prats i en grups de flor convencional, els arbres es veuen també amb més biomassa, més frondosos i sense plagues, les gespes tenen menys clapes i els escocells tenen més cobertura de vegetació, i els ocells es veuen amb molta activitat, nius, alimentació i se n’observa molta quantitat als parcs. També s’ha observat molts insectes pol·linitzadors i papallones que aprofiten les florides.

Durant aquests dies s’està estudiant quin serà el manteniment que es fa a cada zona verda i en el conjunt de l’arbrat per intentar posar de relleu aquesta expansió espontània de vegetació i el seu valor ecològic.

Es marxa el servei de recollida de mobles i trastos vells

A partir del pròxim dilluns 18 de maig, es reprèn a tota la ciutat el servei de recollida de residus voluminosos. Es recorda a tota la ciutadania que cada carrer de Barcelona té assignat un dia de la setmana en què es poden baixar al carrer els mobles i estris domèstics vells perquè els equips de neteja en facin la recollida.

© Elena Bulet

El dia assignat es pot consultar al portal de tràmits de l’Ajuntament de Barcelona. Aquests mobles i trastos vells es poden baixar al carrer el dia assignat entre les 20 i les 22 hores. Han de deixar-se a la vorera, sense molestar el pas de vianants i el més a prop de la calçada per no obstaculitzar la línia de la façana. Es recorda també que no es pot deixar runa, escombraries, roba, vidres ni electrodomèstics. Aquests residus de mida més gran es poder portar als punts verds de zona, que estan oberts de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i dissabte i diumenge de 9.15 a 12.45 hores.

De moment no es restableix el servei de recollida de mobles i trastos vells sota petició a la porta de casa, només el del dia fixat a peu de carrer.

Disminució dels residus domèstics

Durant el confinament els residus domèstics a la ciutat de Barcelona han baixat un 9%, mentre que la recollida de circuits comercials ha baixat un 46% en consonància amb la reducció de l’activitat comercial.

Separació dels diversos tipus de residus en diferents contenidos © Elena Bulet

Pel que fa a les fraccions de recollida, la fracció resta i orgànica han disminuït, un 13% i un 5% respectivament, mentre que s’ha registrat un increment de la fracció paper-cartró, un 5% i dels envasos, un 9%. El vidre domèstic s’ha mantingut als nivells habituals.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.