23.8 C
Sant Gervasi
| Dimecres 28 de juliol de 2021 |
Publicitat

Caminar sense anar a cap lloc

Publicitat
Publicitat

Arquitectura a Sant Gervasi

Jaume d’Oleza

Les nostres ciutats s’han convertit en un lloc on el trànsit i la mobilitat defineixen pràcticament el seu disseny. L’automòbil ha arraconat el vianant i l’espai públic restant, s’ha transformat en ocasions en un lloc en el qual el negoci i l’activitat productiva marquen els nostres recorreguts. No obstant això, la ciutat hauria de ser una bona excusa per caminar. Caminar lentament observant el nostre entorn, caminant sense pensar en arribar a cap banda, simplement caminar. Una idea que ha donat lloc a un corrent internacional de disseny urbà que promou precisament això, el caminar. Potenciant així mateix l’ús de la bicicleta, així com la utilització del transport públic. A aquesta corrent se l’ha anomenat DOTS (Desenvolupament Orientat al Transport Sostenible), una aposta per un model de ciutat en què es permet als seus habitants moure’s d’una manera plàcida i agradable, tot potenciant conseqüentment l’activitat social entre ells. Està demostrat que les àrees de vianants on preval el passejar i caminar, desenvolupen una activitat econòmica més activa. D’altra banda, també està comprovat que estadísticament no es camina més de 500 m al dia, tot i saber que el caminar és una de les activitats més beneficioses per a la nostra salut.

Jaume de Oleza

Malauradament les nostres ciutats, no sempre disposen d’aquestes àrees de vianants. Però en referència al nostre districte, complementàriament existeixen rutes que ens permeten caminar i gaudir de punts d’interès, ja siguin jardins o parcs, així com elements i arquitectures significatives que han marcat la història de la nostra ciutat. Els seus carrers i les seves places defineixen la ciutat, com per exemple el carrer Major, que des del mateix nucli del barri de Sarrià, ha estat l’eix vertebrador de la història d’aquest districte. Una bona excusa és conèixer la història a partir del passeig. Val la pena visitar el web de l’Ajuntament de Barcelona en el seu apartat Troba’T B i conèixer les diferents rutes per caminar per Sarrià -Sant Gervasi. I sobretot, no haurem de preocupar-nos per perdre’ns, donat que la tecnologia actual fa desaparèixer aquesta possibilitat amb una gran varietat de programes i aplicacions per als nostres dispositius mòbils, que en tot moment ens permetran conèixer la nostra posició exacta, la ruta programada, els passos que hem fet, i un llarg etc. de funcions. I és clar, també hi trobem pels més exigents, el nombre de calories consumides al llarg del passeig.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.