Societat
El Jardí
El primer festival d’autoconeixement per a joves, el Kapura, torna a l’Espai Jove Casa Sagnier per tercera vegada. En aquesta edició, la programació s’ha extès durant dos dies sencers, divendres 9 i dissabte 10 de setembre. Les coordinadores del festival volen crear “una bombolla dins el barri de Sarrià Sant Gervasi” on aprendre i cuidar-se en comunitat.
El programa inclou una gran varietat d’activitats des de ioga, gestió emocional i dansa, a sonoteràpia, sexualitat i collage. Tots els tallers són dinamitzats per joves menors de 30 anys de forma voluntària i destinats exclusivament a aquesta franja d’edat. Tanmateix, a partir de les set del vespre, l’accés queda obert a tots els públics i es farà un ecstatic dance -ballar lliurement sense utilitzar la paraula-, un kirtan -concert de mantres- i dos espectacles musicals.
La iniciativa ja fa un any que està en funcionament i segons l’equip de coordinació de Kapura ha tingut molt bona rebuda entre el jovent. Per l’edició d’enguany, en què per primera vegada cal pagar per assistir, s’hi han inscrit al voltant de seixanta persones. Amb l’entrada, de 5 euros si hi vas un dia, i de 9 euros si hi vas dos, les participants poden accedir a totes les activitats.
Els tallers que han tingut més bona rebuda entre els inscrits han estat el d’Introducció a les constel·lacions familiars sistèmiques, amb Àngela Comajuncosa, i el de Sexualitat Tàntrica, amb Vàrvara Kor, seguit pel de Mètodes Relacionals, més enllà de la monogàmia amb la Sara, la Maria i la Mercè.
👉 Vols aprendre a gestionar les teves emocions?
🩰 La dansa, 🎭 el teatre i 🎶 la música poden ser bones eines per aconseguir-ho!
📅 Descobreix-ho els dies 9 i 10/09 en la 3a edició del Festival Kapura dedicat a l’autoconeixement.
📍 @JovesSagnier.https://t.co/D8zbh3H07J pic.twitter.com/fvUvJlPN4m
— Barcelona Cultura (@bcncultura) September 7, 2022
També ha causat molt d’interés un dels clàssics, Gestió emocional, amb l’Ana Rubió, i, s’han acabat les places del taller d’Identitats Menstruants, de la il·lustradora Renkafem, i el d’escriptura teràpeutica amb la Vilma Montoliu, creadora de la comunitat de creixement personal més gran en català.
Com a particularitat, el festival aposta per crear un espai d’oci sense consum d’alcohol i drogues i, per això, aquestes estan prohibides en tot el recinte, també durant els concerts. Com a alternativa, hi haurà sucs naturals i mosto (beguda de raïm) de l’empresa Suc de Vida.
L’equip de coordinació anticipa dues jornades d’aprenentatge en què joves d’arreu de Barcelona es trobaran per descobrir noves eines d’autoconeixement i espera que el projecte segueixi creixent.