20.3 C
Sant Gervasi
| Dimarts 24 de maig de 2022 |
Publicitat

Catalana Occident compra la Torre Bellesguard

Publicitat

Notícies de Sant Gervasi

El Jardí

La Torre Bellesguard, construïda per Antoni Gaudí a principis del segle XX, ha estat propietat des del 1944 de la mateixa família, els Guilera. Però aquest edifici modernista, que sembla més aviat un castell gòtic, canvia ara de mans després que el Grup Catalana Occident, amb seu a Sant Cugat del Vallès, hi hagi mostrat interès i estigui disposat a pagar als seus antics propietaris 30.184.000 euros, impostos no inclosos, com el de transmissions, que elevaria l’operació a un mínim de 33 milions d’euros.

La Torre Bellesguard està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional des del juliol del 1969, però les administracions han declinat adquirir l’immoble. La Llei de Patrimoni català estableix que les administracions competents poden exercir el dret de tanteig i retracte en tota operació de compravenda d’un bé patrimonial. Després que hi renunciessin l’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat de Catalunya, aquest dimecres ha estat el Consell Comarcal del Barcelonès el que ha acordat en la seva Junta de Govern renunciar a exercir-lo, de manera que la compra tindrà el vistiplau en els propers dies.

Publicitat

Des de El Jardí hem parlat sovint de Bellesguard, un dels edificis emblemàtics de Sant Gervasi: https://diarieljardi.cat/bellesguard-de-marti-lhuma-a-gaudi/, https://diarieljardi.cat/els-jardins-de-la-torre-bellesguard/ o https://diarieljardi.cat/bellesguard/

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.