Dilluns 11, desembre 2023
14.2 C
Sant Gervasi
14.1 C
Sarrià
Publicitat

Catalunya, parla a cor obert

Us demano a cor obert, habitants d'aquesta terra, que ajuntem les nostres mansi enlairem la nostra vela

Roser Díaz Martin
Roser Díaz Martin
Vaig cursar els meus estudis a les Teresianes del carrer Ganduxer i he viscut tota la vida al barri. Vaig llicenciar-me en Geografia i Història a la Universitat de Barcelona i tinc el curs d’adaptació pedagògica. He treballat durant 32 anys en el món de les mudances, on encara soc comercial. M’agrada la poesia i l’any 2009 vaig publicar el poemari Por tísoy, sé túpor mi. He guanyat diversos Jocs Florals, i el juny del 2018 vaig obtenir el segon grau de xinès per la Universitat de Pequín. També em dedico a fer estudis històrics d’edificis de Barcelona per presentar a l’Ajuntament. I com no, col·laboro amb El Jardí des del juny del primer any que va sortir.

Publicat el 1.10.2020 16:00

Racó del Veïnat

Roser Díaz

A cor obert m’ofereixo, i vosaltres m’acolliu,
muntanyes, llacs, pobles,
història feta veritat, pàgines de poemes
vides senzilles, profundes.
A cor obert, us demano amb tendresa,
vetlleu per la meva sort,
per la meva llengua, per la meva llei.
En vosaltres em recolzo,
tots sou la meva fermesa.

Publicitat

Ara que m’han tallat la mà
que el meu timó adreça,
ara que em mouen les ones
del mar en plena tempesta,
us demano a cor obert,
habitants d’aquesta terra,
que ajuntem les nostres mans
i enlairem la nostra vela.

Publicitat

No vull morir a cor obert
silenciada
per la pena,
vull lluitar com sempre he fet
per deslliurar la cadena
que sense llei i raó
al fons del mar m’arrossega.

1 d’octubre del 2020. Ja fa tres anys.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.