14.8 C
Sant Gervasi
| Dimarts 29 de novembre de 2022 |
Publicitat

Com ajudar a la gent gran aquests dies?

Evita el contacte físic amb ells, pregunta'ls si necessiten res i facilita'ls el teu telèfon

Publicitat

Societat

El Jardí

En aquests dies de confinament hi ha persones més vulnerables que d’altres, com és el col·lectiu de la gent gran, que a banda de patir més amb el coronavirus, moltes vegades té problemes per desenvolupar el seu dia a dia a causa de la solitud i manca d’ajuda.

Publicitat

Per això l’Ajuntament de Barcelona, mitjançant el Projecte Radars, ha explicat diversos consells per aconseguir cobrir les necessitats d’aquestes persones.

Publicitat

Radars és una xarxa de prevenció i acció comunitària que té com a objectiu reduir el risc d’aïllament i d’exclusió social de les persones grans. La pràctica facilita que les persones grans que viuen soles o acompanyades d’altres persones grans puguin continuar a la seva llar amb la complicitat del seu entorn.

Els radars veïnals i comercials són persones que, amb una mirada respectuosa, ofereixen suport i comuniquen les situacions de risc als serveis professionals.

En la situació en que ens trobem aquests dies, el Projecte Radars comunica les recomanacions que cal tenir en compte i ens demana, si és possible, la nostra complicitat amb el nostre veïnat més proper:

  1. Segueix les recomanacions higièniques i evita sobretot contacte físic. Protegeix-te a tu per poder protegir als altres. Si tens símptomes o ets col·lectiu de risc, queda’t a casa.
  2. Facilita el teu telèfon als veïns i veïnes. Les pots trucar de tant en tant i fer-los companyia per a que se sentin acompanyades en aquests moments difícils.
  3. Pregunta als veïns i veïnes si necessiten ajuda sense entrar en contacte físic (a través de la porta o telèfon). Pregunta si les teves veïnes necessiten ajuda.
  4. Aprofita els teus desplaçaments per ajudar a altres que no es poden desplaçar.

Per qualsevol qüestió, pots trucar al telèfon de Serveis Socials  936197311 o enviar un correu electrònic

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.