15.3 C
Sant Gervasi
| Dilluns 30 de novembre de 2020 |

Com fer pancakes saludables

Una bona forma de gaudir dels dies de fred i pluja és fer de cuinetes a casa.

Cuina

Alba Martos

Una bona forma de gaudir dels dies de fred i pluja és fer de cuinetes a casa. Els caps de setmana o els dies de festa podem aprofitar per llevar-nos i fer un esmorzar elaborat i saludable, amb aliments sans i nutritius, però alhora gustosos sobretot pels més petits.
Una bona idea és preparar uns pancankes i substituir els aliments menys saludables, com el sucre i el gluten, per aliments dolços i sans, com la fruita i la farina d’ametlla. Els ingredients necessaris són:

  • 1 ou
  • 1 cullerada de farina d’ametlles
  • 2 cullerades de farina de civada
  • 1 cullerada de mel
  •  ½ cullerada de llevar
  • 1 got de llet de civada, coco o ametlla
  • 1 cullerada de cacau pur o 1 plàtan o 1 pastanaga (depenent si volem fer uns pancakes dolços o salats).

Com es prepara?

  1. Poses tots els ingredients en el got de la batedora i els tritures fins a tenir una massa homogènia
  2. Escalfes una cullerada d’oli a una paella – si és antiadherent no fa falta – i fiques la barreja. Deixes quallar la base i posteriorment es gira perquè es faci de l’altre costat. Retirar i reservar.
  3. Cobreix i condimenta el pancake al teu gust. Pels petits es pot fer una “nutela” casera i saludable amb  ½ plàtan congelat, 2 cullerades de cacau en pols, 15 avellanes, una mica de llet d’avellanes i 1 cullerada de mel

El resultat és un esmorzar amb un índex glucèmic baix, amb aliments complets i nutritiu.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.