Cuina i Nutrició
Marta Castells
Ingredients:
- 6 o 7 orellanes rentades i partides per la meitat
- Mitja tassa de panses rentades
- Mitja tassa de poma seca rentada
- Suc de poma, sal, anís estrellat, 2 c.s tahina, musli cruixent o llavors de sèsam negre torrades per decorar
Passos a seguir:
- Poseu a estovar els tres primers ingredients amb suc de poma i un polsim de sal durant 2 o 3 h.
- Coeu la fruita seca junt amb el suc de poma d’haver-los estovat i afegiu-hi mitja tassa més. Afegiu-hi l’anís estrellat i coeu-ho durant 30 o 40 minuts, tapat i a foc baix.
- A mitja cocció, feu la salsa dissolent la tahina amb una mica de suc de poma de la cocció fins que quedi d’una consistència cremosa.
- Presenteu la compota banyada amb la salsa i el musli o les llavors.
NOTA: si us heu quedat sense suc de poma de la cocció féu la salsa amb aigua.