Notícies de Sant Gervasi
Merche Crespo
El passat dissabte, 5 de novembre, es va celebrar al Col·legi Canigó de Barcelona la 3 ª edició del concurs Little Chef Canigó en el que més de 80 nenes i nens, des de P3 fins a 1er. de Primària, van elaborar senzilles receptes de cuina. La finalitat del concurs, que també es celebra en altres col.legis de la resta del país, és promocionar els hàbits saludables entre els petits i les seves famílies, utilitzar productes de proximitat, fomentar la creativitat i la diversió en família.
Els participants van distribuir-se en dues categories: Little Chef XS: nens i nenes de P3 i P4 i Little Chef S: P5 i 1er. de Primària i tots van rebre un diploma acreditatiu, a més d’un kit format per un devantal, un barret de cuiner i altres sorpreses. Finalment es van lluirar 3 premis per categoria, després de que el jurat escollís els guanyadors.
Segons les bases del concurs, els participants havien de realitzar una recepta a escollir entre un postre: galetes decorades, broquetas de fruites o pastissos, o un berenar, com sandvitxos o canapès. El concurs va ser presencial i cada participant va elaborar la seva propia recepta en un temps màxim de 20 minuts.
El jurat va estar format per persones relacionades amb el món de la gastronomia i la restauració com Miguel Balcells, de “El guardián de los sabores” i influencer gastronòmic, Eva G. Hausmann, Chef assessora i estilista gastronòmica, el Chef Joan Domènech, del restaurant japonès Nomo de Barcelona, el Chef Alfonso Tomassoni, del Restaurant Braserie Flo, i en la actualitat Chef executiu del Grupo Cuttings i Guzmán Gastronomía, i per últim, per Marta Queralt, directora de la Escola de Cuina Montserrat Seguí.
Els membres del jurat van avaluar les receptes en funció d’aspectes com la creativitat, la presentació i el seu sabor i van quedar sorpressos al veure als petits chefs participants preparant plats amb ingredients saludables i molt variats (fruites, verdures, etc.)
Al chef Alfonso Tomassoni li va cridar la atenció la perfecció amb que van treballar els nens de 3 anys, els més petits, i la chef Eva G. Hausmann estava satisfeta al comprovar que els nens són molt conscients del què és “menjar saludable”.
Ha estat una jornada familiar divertida i colaborativa en la que ha participat tota la comunitat educativa del Col.legi Canigó, ja que les alumnes més grans han fet d’ hostesses, i els pares i mares dels alumnes participants han col.laborat en la elaboració dels plats dels nens.
Esperem que la 4ª edició Little Chef Canigó esdevingui també un éxit.