Notícies de Sarrià
Jesús Mestre
L’Ajuntament de Barcelona respon adequadament les preguntes que li fan arribar els ciutadans? Aquesta qüestió va protagonitzar bona part del Consell de Barri de Sarrià, que va tenir lloc el dijous 8 de novembre al Casal de Sarrià. No és una qüestió menor, ja que darrere de les moltes iniciatives de “participació” que ens ofereix el consistori —com el primer punt de l’ordre del dia de la reunió—, el cert és que ciutadans i entitats sovint ens sentim, com a mínim, menystinguts davant la manca de respostes. I, si aquestes arriben, generalment són insuficients.
L’adjunta al regidor, Inés Garriga, s’esforçà a “donar resposta” a una multitud de temàtiques plantejades al barri, algunes des de fa anys. Provem de fer llistat: modificació del planejament del Parc de l’Oreneta; Punt Verd de barri; situació de l’edifici de l’antiga escola Tàber; carrers Pomaret-Sant Pere Claver; pacificació del carrer Vives i Tutó; canvi de sentit del Carrer Major; vibracions a la Via Augusta pels ferrocarrils; Biblioteca de Sarrià; casetes d’Hort de la Vila; contenidors de residus del carrer Caponata, etc. Moltes qüestions a respondre i, no obstant la bona predisposició de Garriga, les explicacions no sempre van quedar prou clares.
Altres punts que es van tocar van ser: el pla municipal de reducció de la contaminació, a càrrec d’un tècnic de medi ambient; i la convivència amb els gossos a l’espai públic, amb una llarga exposició del conseller Joan Manel del Llano, que presidia el Consell. A la taula també hi havia Eva Ceano, presidenta de l’AV de Sarrià, que escoltava escèptica el conseller i prenia nota per extreure’n unes migrades conclusions. Certament són iniciatives ben interessants, benintencionades i segurament necessàries, però que se situen en un futur incert, sobretot quan hi ha tantes iniciatives del passat i present que s’encallen pels despatxos municipals.