27.7 C
Sant Gervasi
| Dissabte 13 d'agost de 2022 |
Publicitat

Consell Plenari

Publicitat

Política de Barri

Pla d’Equipaments, Medalla d’Honor de Barcelona i nou reglament de participació

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Aquest dijous 18 de maig s’ha celebrat el Consell Plenari del Districte. D’entre les preguntes dels assistents, els afectats per la modificació de carrils de la Bonanova han demanat que es torni a la situació anterior, ja que l’actual no és eficient, demanda que ha fet també el Partit Popular i que ha estat aprovada per tots els partits excepte pel govern. El regidor Mòdol ha explicat que “era per millorar la freqüència dels autobusos però si la situació no és una millora es revertirà”. El bus de barri ha tornat a demanar-se en plenari, però la situació no sembla que avanci. Una nova plataforma, Via Augusta 1-51, s’ha presentat per demanar la millora de les voreres de la via en aquest tram “volem més espai pel ciutadà i menys pel vehicle”.

Des de la CUP, s’ha demanat que s’acceleri la reforma de Ca’n Ferrer i també que la situació de Parcs i Jardins es reverteixi, ja que el DiR n’està fent un ús privat, tal com ha denunciat Antoni Molist en el número de maig d’El Jardí. Els joves de Cassoles, que han organitzat iniciatives joves per la Festa Major han mostrat la seva indignació pel tracte rebut pel part del govern i han reclamat que es presti més atenció al jovent del barri, queixa que també han expressat en un comunicat.

Ignasi Patón, nou gerent del districte
Fotografies de Carme Rocamora
Publicitat


Durant la sessió, també s’ha presentat el nou gerent del districte, Ignasi Patón, procedent de TMB i de perfil socialista. Amàlia Ganga, ara ex-gerent, ha deixat el càrrec per jubilar-se. Així mateix, un altre canvi ha estat el de l’assessor Jaume Llansó, ara substituït per Raquel Prado.

Durant el Ple també s’ha presentat el Pla d’Equipaments, que preveu actuacions sobre la Finca Muñoz i Ramonet, adequar del tot Casa Sagnier pel jovent, millorar el casal de gent gran de Sant Idelfons, implantar el bar que es demana a Vil·la Urània i a Manacor 1 adequar la Caseta del Guarda.

Publicitat

Així mateix s’ha presentat el nou Reglament de Participació Ciutadana, que té la intenció de ser més inclusiu i arribar a més gent i també permetrà participar els joves de 16 anys. A més a més, s’han aprovat les propostes de medalles d’honor de Barcelona a proposta del districte, que són Lluís Arboix, president de l’associació de veïns de Sant Gervasi de Cassoles i Dones Fem, associació que indaga la situació que la dona ocupa en la societat.

Demandes dels Partits

Pel que fa a les proposicions, des d’Esquerra Republicana s’ha demanat que abans d’un any es faci el projecte de reforma de l’avinguda República Argentina d’una manera consensuada amb els veïns i l’oposició, proposició aprovada per tots els grups.El grup de Ciutadans ha demanat que Parcs i Jardins de Barcelona sigui adaptat per ser utilitzat per nens i nenes amb diversitat funcional, proposta aprovada però rebutjada per BeC i ERC, també han preguntat sobre l’estat de la Sala Granados. El Putxet ha estat defensat pel Grup Demòcrata, que ha demanat que es convoqui una reunió amb veïns per parlar sobre Manacor 1, la reordenació del parc del Putxet, la reforma de la República Argentina i el futur de finques com la Clínica Sant Josep o la Casa Tosquella.

 

 

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.