Dijous 30, maig 2024
20.8 C
Sant Gervasi
20.7 C
Sarrià
Publicitat

Consells de barri de la Bonanova i Galvany

Publicat el 24.11.2015 10:28

Notícies del barri

Consell de barri de la Bonanova

Jesús Mestre

El dilluns 9 de novembre es va celebrar el Consell de Barri de Sant Gervasi – La Bonanova, a la sala d’actes de Vil·la Florida que els veïns van omplir. A la taula hi havia el conseller tècnic Jaume Llansó, el conseller de Barcelona en Comú Joan Manel del Llano i el vicepresident del Consell de Barri Salvador Albuixech, que també és el president de l’associació de comerciants Barnavasi; es va disculpar al regidor del Districte, Gerardo Pisarello, càrrec que normalment solia presidir aquestes sessions participatives. També hi va haver un altre canvi en l’agenda: es va liquidar ràpidament la part “informativa” de la sessió, on anteriorment el regidor o el gerent aprofitaven per donar a conèixer actuacions que s’estan fent o es tenen previstes pel barri —part que sovint es convertia en una acció propagandística—, i es va passar directament als torns obert de paraules. Abans, però, es va fer l’anunci que s’iniciava el Pla de Futur del barri per al 2016-2020. Albuixech va animar als veïns i les entitats a participar en la confecció d’aquest Pla a partir de la Comissió de Seguiment del Consell de Barri, un òrgan on coincideixen representants dels partits polítics, entitats i els ciutadans que desitgin participar-hi. També va dir que, de l’anterior Pla de Futur, s’havia acomplert entre el 60 i el 70% dels objectius que es van proposar. Cal aclarir que el Pla de Futur de barri serveix per confeccionar el Pla d’Actuació de Districte (PAD) i aquests formen part del Pla d’Actuació de Ciutat (PAC), que defineix els objectius i les línies estratègiques del govern de la ciutat pels anys següents.

Publicitat

Més de 20 persones van demanar intervenir en els “precs i preguntes”, i la majoria d’intervencions es van dirigir cap a la Nova Xarxa de Bus. El transport públic és un tema que preocupa molt a la gent d’un barri que depèn del bus o dels FGC, tot i que com es va dir en diverses intervencions, no hi ha ascensor a l’estació del Putxet, la més freqüentada. La gent gran està preocupada per la desaparició de línies històriques com el 14, el 22, el 58 o el 64, i algú va implorar que s’indultés algun d’aquests autobusos amb què s’ha conviscut tants anys. Cal dir que ni una cosa i l’altra depenen de l’equip de govern, l’ascensor és de FGC i l’autobús de TMB, i els consellers van ser poc hàbils en les seves respostes i, més aviat, van acabar de preocupar a la gent. També hi va haver intervencions sobre la mobilitat dels vehicles privats a la Ronda del Mig o a la zona de la Bonanova – La Salle, o de l’abús dels cotxes i les motos que aparquen en llocs que no estan permesos en carrers com en el del Camp, Teodor Roviralta i Moragas, o la plaça de Narcisa Freixas. I finalment, va haver-hi una intervenció sobre els problemes que hi ha en una casa d’acollida del carrer del Císter, on indigents estrangers prenen les places als autòctons. En aquest prec, com havia passat en alguna altra ocasió, va ser Albuixech qui va donar resposta precisa, mentre que la majoria de les respostes dels consellers van ser genèriques i deixant entreveure poc coneixement del territori. Després d’un Plenari, una Audiència, i un primer Consell de Barri, potser caldria començar a exigir a l’equip de govern més visió del territori i de la seva realitat.

Publicitat

Consell de Barri de Galvany

Carme Rocamora

D'esquerra a dreta, Jordi Llorach, Gerardo Pisarello i Joan Manel del Llano. Fotografia de Carme Rocamora
D’esquerra a dreta, Jordi Llorach, Gerardo Pisarello i Joan Manel del Llano.
Fotografia de Carme Rocamora

El dijous 12 de novembre es va celebrar el Consell de Barri de Galvany a la Casa Sagnier, amb la presidència del regidor Gerardo Pisarello, el conseller de Barcelona en Comú Joan Manel de Llano i el ja exvicepresident Jordi Llorach. La sala es va fer petita amb la cinquantena de persones que hi van assistir; el 40% d’aquestes, anaven per primer cop a un Consell de Barri.  L’estrena de Pisarello a Galvany va ser amb la intenció de millorar els espais de participació. També es va parlar del Pla d’Acció Municipal tot convidant als veïns a participar-hi i també a la Comissió de Seguiment.

Jordi Llorach, fins aleshores vicepresident del Consell de Barri de Galvany. Fotografia de Carme Rocamora
Jordi Llorach, fins aleshores vicepresident del Consell de Barri de Galvany.
Fotografia de Carme Rocamora

Un dels punts principals del Consell va ser l’acomiadament de Jordi Llorach, que va explicar que marxava perquè considerava que ja havia complert amb la seva funció durant suficient temps i que volia donar pas a noves persones. Va aprofitar per a encoratjar la gent a treballar per les entitats del barri i així enfortir-les. Per a omplir el seu buit, s’obrirà al Consell de Barri l’opció de presentar candidatures, les quals es consideraran en la comissió de seguiment el 25 de novembre i es votaran al proper Consell de Barri.

Dels jardins Muñoz Ramonet, Joan Vinyola, director de l’obra, va explicar amb detall les obres que s’estaven executant.  Es va preguntar si també s’habilitaria la biblioteca, al que es va contestar que de moment estaven pendents de les qüestions del jardí, fet que va causar indignació, ja que Galvany segueix sense tenir cap biblioteca. D’entre les preguntes dels veïns, hi havia demandes de millora de carrer Balmes, augment de la seguretat i diverses queixes pel soroll a la nit al barri a causa de l’oci nocturn. Davant d’aquestes preguntes, fetes amb un to de molèstia, el grup de govern va demanar paciència i també col·laboració de veïns per combatre fets com les males pràctiques del jovent al barri a les nits. La xarxa de busos i la millora dels jardins d’Alfons XII també hi van ser presents.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.