22.3 C
Sant Gervasi
| Dijous 19 de maig de 2022 |
Publicitat

Cruyff Courts

Publicitat

esports

Cruyff Courts, el camp de futbol als barris

Un Cruyff Court es una nova versió del camp de futbol tradicional ubicat als barris. A causa dels nous projectes d’urbanització i expansió, s’han disminuït considerablement la quantitat de camps de futbol. Amb els Cruyff Courts la Fundació  pretén recuperar la funció que tenien els antics camps de futbol de cada barri.

Publicitat

Des de la Fundació perseguim que els nens de cada barri puguin disposar d’un lloc adeqüat i segur on practicar esport. Amb els Cruyff Courts donem l’oportunitat de jugar a l’aire lliure en un lloc de trobada que integra molts valors fonamentals com el respecte mutu, la salut, la integració, el desenvolupament i el joc en equip. Les 14 regles de Johan Cruyff sempre hi són presents a cada Cruyff Court. Actualment la Fundació ha construit 200 Cruyff Courts a 19 països.

 

Publicitat

Cruyff_court_3

El Community Program

D’altra banda, un dels elements clau d’aquest projecte és el Cruyff Court Community Program. Amb el Community Program nois i noies de 14 a 18 anys aficionats a l’esport, contribueixen en el seu veïnatge. Aquest procés s’aconsegueix amb la col·laboració i el suport dels joves, de les instal·lacions esportives així com d’entrenadors comunitaris de la Fundació Cruyff.

 

Instal·lacions per a nens amb discapacitat

A part de realitzar els Cruyff Courts als barris, la Fundació també crea instal·lacions per a nens amb discapacitat. Aquests Cruyff Courts especials estan dissenyats i adaptats perquè siguin perfectament accessibles per a tots els nens, independentment de la seva discapacitat.

A partir dels Cruyff Courts la Fundació va crear els Cruyff Courts 6vs6, un campionat de nois i noies entre 10 i 12 anys que connecta tots els camps. Els guanyadors competeixen contra els millors equips, primer en l’àmbit regional i després nacional (a vegades també a nivell internacional).

Actualment, nens i nenes de Sant Boi, Mollerussa, Vendrell, Igualada, Barcelona,  Vilanova, Terrassa, Reus i de La Corunya estan jugant aquestes setmanes el seu preliminar. Els finalistes  representaran la seva població a la final de la Cruyff Courts 6vs6 a Igualada que es jugarà el 21 de juny.

 

Cruyff_court_2

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.