Editorial 58: Pastoretes feministes a Vallvidrera

El teixit veïnal s'ha esforçat per fer-nos gaudir unes festes de Nadal plenes d'activitat, i també destaquem la proposta de pressupostos del Govern municipal, que pot desencallar temes pendents

0

Editorial

El Jardí

El 2020 ha començat amb dies clars, lluminosos però freds. Molt propi de l’hivern, que ja ha despullat tots els arbres de fulla caduca. Així, els paisatges prenen més perspectiva, i tot queda més al descobert. L’any 2020 també s’ha iniciat amb molta activitat política, tant al país com a l’Estat. Finalment, hi ha un nou Govern espanyol, tot i que no s’espera que la seva perspectiva de governabilitat sigui tan clara i lluminosa com un dia d’hivern. Al districte, destaquem en el diari que el nou equip de Govern ha aconseguit presentar una proposta de pressupostos més generosos que altres anys. Esperem que això permeti desbloquejar projectes que, des de fa temps, estan encallats.

Aquestes festes de Nadal també han portat reunions familiars, dies de lleure i moltes activitats culturals i socials. A El Jardí fem referència de moltes d’aquestes activitats, com ara dels concerts de Nadal, les fires, els pastorets, els pessebres o les cavalcades, que són manifestacions de la cultura popular del país i dels barris, la majoria organitzades per associacions i amb molt feina voluntària al darrere. La majoria d’aquestes activitats han gaudit de molta participació. Aquestes diades, doncs, també permeten enfortir els teixits associatius i connectar la ciutadania amb les entitats socials i comercials.

Com és habitual, són dies bons per al comerç, especialment per al de proximitat. És quan podem notar més la seva presència en il·luminar els carrers més comercials o participar en les fires i mercats de barri, o en la complexa organització de les cavalcades. I fer costat al comerç de barri i als productes de proximitat també comporta ajudar a rebaixar la nostra petjada en el marc de l’emergència climàtica, un desafiament per a aquest nou any.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.