Editorial 62: Nous retrobaments

La història és evolutiva i la normalitat es construeix dia a dia. El món d'ahir només existeix en les cròniques periodístiques i els llibres d'història

0
Portada El Jardí 61. Fotografia de portada © Elena Bulet

Editorial

El Jardí

Hem passat el segon mes de confinament per la covid-19. Des de fa uns dies, com a primeres mesures d’aixecament del confinament total, es poden fer passejos i esport, i ens hem topat amb l’extraordinària primavera d’enguany, que fins al moment només havíem vist des de la finestra, el balcó o la terrassa de casa. El temps és imprevisible i a un abril molt més plujós del que és normal han seguit unes setmanes de temps gairebé estiuenc, cosa que ha fet créixer molt la vegetació i està provocant una floració inusual. En aquestes situacions, la primavera mediterrània —com podem gaudir a les faldes de Collserola— esdevé un espectacle extraordinari. Ara tornen les pluges i, potser, els dies vinents ens trobarem amb la “normalitat” que ens anuncia el refrany: “Al maig, cada dia un raig”.

Com no pot ser d’altra manera, dediquem bona part del diari als moments que ens deixa la covid-19, com ara l’alegria que ha comportat la primera sortida de casa dels infants després de moltes setmanes de confinament, la dura quotidianitat de la gent gran o els problemes que s’han agreujat en els col·lectius més vulnerables, com les persones sense llar o les treballadores de la llar. I també a la preocupació que té un sector clau en el nostre districte, com és el del comerç de proximitat i els serveis. En el darrer Consell Plenari, que es va fer de forma telemàtica, es va debatre aquesta qüestió i els representants dels partits polítics també han abordat el tema en articles d’opinió que recollim. 

Segur que ens en sortirem, la qüestió és de quina manera. Però la resposta només la tenim nosaltres, la ciutadania, segons les decisions i responsabilitats que siguem capaços d’assumir. Des d’una perspectiva històrica, pensar a tornar a la “normalitat” no té gaire sentit. La història és evolutiva i la normalitat es construeix dia a dia. El món d’ahir només existeix en les cròniques periodístiques i els llibres d’història. El món de demà, ple de grans reptes —com sempre— serà el que construirem dia a dia. Hi ha molta feina a fer!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.