Divendres 19, abril 2024
8.9 C
Sant Gervasi
8.9 C
Sarrià
Publicitat

El Districte de Sarrià-Sant Gervasi també aprova el canvi de Riera de Cassoles

Publicat el 23.7.2018 12:00

Notícies del barri

Ara sí, va de bo, els càrrecs electes d’ambdós districtes limítrofs, Sarrià-Sant Gervasi i Gràcia, s’han posicionat en Consell Plenari, tal i com especifica el procediment normatiu, donant un resultat positiu tant en un costat com l’altre de la Riera. El dimecres 18 de juliol, la iniciativa ciutadana per recuperar el nom de Riera de Cassoles s’ha sotmès a votació al Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi amb un resultat de 13 vots a favor, 3 en contra i 3 abstencions (més 1 vot favorable del regidor president, en cas d’empat).

Després que l’Ajuntament de Barcelona hagués realitzat amb èxit el recompte de les signatures lliurades a la Iniciativa Ciutadana, i que la mesura fos sotmesa entre el càrrecs de Gràcia, sorgint d’aquesta el vist-i-plau, ara era el moment que es pronunciessin els portaveus dels grups del ple de Sarrià-Sant Gervasi. Amb aquest objectiu cada portaveu de grup municipal hagué de manifestar preceptivament el seu paper respecte de la proposta, donant a entendre que si s’aprovés per majoria simple, el següent pas seria l’informe no vinculant o l’aprovació de la proposta al ple de la Ponència de Nomenclàtor de Barcelona i, posteriorment, l’obertura d’un termini d’informació pública.

Publicitat

La intervenció inicial a càrrec de Francesc Rosell, membre de la Plataforma Riera de Cassoles, facilità l’entesa de la proposta de canvi a tots i totes les presents, donant detall de les bases socials, històriques i legals. En aquest sentit, l’únic grup municipal que es manifestà en contra fou el Partit Popular que, de la mà del seu portaveu Óscar Ramírez, manifestà el seu rebuig dient que la proposició del nom no té connotacions polítiques però la retirada del vigent, sí. Així mateix, manifestà l’existència de veïnes disconformes amb el canvi de nom. Des de la Plataforma entenem aquest argument com un subterfugi per revitalitzar el barri posant en valors els usos i costums que ha tingut durant segles aquest carrer, ja que és una obvietat que no posaríem aquest nom per qualsevol altre vial de la ciutat. No és un nom aleatori, respon a la realitat històrica, social i econòmica d’aquest (i no altre) carrer.

Publicitat

D’altra banda, Pedro Miret, portaveu de Ciutadans, expressà que el seu grup s’acolliria a l’abstenció, ja que valoraven negativament la pràctica de canvis de nom de carrer però, en contraposició, no veien motiu aparent per no fer-ho en aquest cas. A continuació, Guillem Casals (ERC), Pol Lliró (PDeCAT) i Joan Manel del Llano (BeC) manifestaren el suport al canvi des dels respectius posicionaments de cada grup municipal. En el cas d’ERC, incidí en el simbolisme que comportava, en un 18 de juliol (dia de l’alçament militar franquista), la decisió de revocar un nom imposat per l’exèrcit franquista. El PDeCAT, per la seva part, agraí l’esforç col·lectiu de la Plataforma de formar part activa del debat polític fent ús dels mitjans de participació habilitats. En tercer lloc, el conseller portaveu de BeC destacà la consonància de la proposta amb el tarannà republicà del partit, la inexistència d’un príncep d’Astúries (en masculí), així com agraí el recolzament donat de l’Associació Veïnal Vila de Gràcia i l’Associació de Veïns i Comissió de Festes del Farró. Finalment, convé destacar l’agraïment mostrat, minuts abans, per la CUP del districte des del públic, ja que no gaudeixen de representació al Sarrià-Sant Gervasi, tal i com el PSC.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.