Dimarts 26, setembre 2023
18.2 C
Sant Gervasi
18.1 C
Sarrià
Publicitat

El govern de Sarrià-Sant Gervasi impedeix dues activitats joves per les Festes Majors

Publicat el 27.5.2017 12:24

Notícies del barri

La comissió de festes SoundGervasi, disgustada, demana que no es posin més pals a les rodes al jovent del barri que lluita perquè els joves puguin portar a terme iniciatives.

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Quedo amb dos joves veïns de El Putxet i que juntament amb altres vint persones porten endavant el que es coneix com la Comissió de Joves de SoundGervasi, un jovent que s’ha organitzat per proposar activitats joves al barri. La Cesca Gasull, de 18 anys i estudiant de Relacions Internacionals i el Marcel Vives, de 28 anys i estudiant de Psicologia, m’expliquen amb indignació i decepció com se’ls hi ha tombat una de les iniciatives, un esdeveniment festiu i musical consistent en un format Sound System de música reggae on hi participen diversos DJ’s i cantants. A més a més, també s’ha cancel·lat la “wezifarra” una altra festa organitzada per un cau del barri.

Publicitat

Per què vàreu crear SoundGervasi?
El projecte neix a finals del 2015, quan un grup de joves del barri ens trobàvem pel carrer i parlàvem de les ganes i il·lusió que ens faria muntar unes festes al barri. Arran d’aquestes converses, ens vàrem anar posant en contacte amb diverses persones i així va ser com vam aconseguir realitzar activitats a les festes de l’any passat. Entenem que aquestes activitats per joves han de ser concerts i activitats festives, però també concursos de paelles, cercatasques, sopars populars, xerrades, tallers…

Publicitat

Qui formeu part d’aquesta comissió?
Participem tots de manera individual i hi ha gent que prové d’altres espais com l’Assemblea de Joves de Cassoles, La Tecla, les JERC, dels caus… Ens hem plantejat constituir-nos com a entitat amb legalitat jurídica, tal com se’ns ha proposat, però és un debat que tindrem més endavant. Confiem en l’autogestió però és veritat que a vegades en constituir-te pots optar a més subvencions i alguns tràmits són més senzills, ja que nosaltres hem hagut de posar diners propis per pagar algunes coses… Tot i així, també entenem que formar part d’entitats no sempre és necessari perquè el compromís existeix des de l’individu i no tenim per què constituir-nos, sinó, tots hauríem d’estar formant part d’entitats.

Com heu preparat aquestes festes?
Portem organitzant tot plegat des de començaments del 2017. Coneixem perfectament el barri i sabem que costa molt preparar activitats, que el govern s’hi oposa bastant i la urbana hi posa pegues. Ens feia molta il·lusió preparar això, i en concret el Sound System, perquè és un projecte amb la filosofia de “música pel poble”. Fa anys va aparèixer aquest sistema perquè les famílies més humils no podien anar a veure les orquestres a grans sales i per això es van començar a crear equips de so que es posaven al carrer perquè la música arribi a tothom. Així, aquest esdeveniment ara cancel·lat, el Sound System, el teníem tancat des del mes de març, teníem segellats els preus, l’equip de so i les persones existents i ara ens veiem obligats a no realitzar-lo.

Fa anys va aparèixer aquest sistema perquè les famílies més humils no podien anar a veure les orquestres a grans sales i per això es van començar a crear equips de so que es posaven al carrer perquè la música arribi a tothom

I quin ha estat el motiu de cancel·lació?
Després de parlar-ho amb la Comissió de Festes i amb Barnavasi, que és amb qui treballem conjuntament, es va traslladar la proposta a l’ajuntament. Nosaltres essent conscients que era una festa, ja vam posar la condició que acabaria a les 12 de la nit entenent que al barri no es poden fer activitats fins altes hores. L’ajuntament ens va enviar un comunicat dient que l’activitat no es podia fer perquè amb dos concerts joves al barri ja era suficient. També perquè el mateix dia es tallava el carrer Muntaner per fer fira i perquè el PDCAT organitzava un acte a Enric Sagnier, cosa que de fet, no ens sembla bé perquè els partits polítics no han d’estar a les festes populars. Estem molt decebuts per aquests arguments i vam traslladar la frustració al Consell Plenari.

Què va respondre el regidor Daniel Mòdol?
Ens va dir que no hi havia cap discriminació cap a nosaltres però sabem que ens veu com els joves que volen “liar-la”. Podem ser culpables d’organitzar coses al barri, però si som culpables per això, ens autoinculpem. La nostra culpa és voler organitzar activitats al barri!

“Podem ser culpables d’organitzar 
coses al barri però si som culpables per això,
ens autoinculpem!”

I ara què fareu?
Cancel·lem l’activitat del 10 de juny, però l’esdeveniment segueix en peu i ho farem un altre dia, tot i així seguirem lluitant per aconseguir que a les festes majors hi hagi més activitats per joves. El nostre projecte, però, no és només de cara a les festes majors, sinó que volem operar els 365 dies a l’any portant activitats pel jovent del barri.

Intentareu quedar amb el govern?
Mai rebem suport en les activitats que fem. Ens encantaria tenir bona relació amb el districte però no es dona el cas. Volen que organitzem coses o volen que siguem un barri residencial amb exili juvenil?

“Volen que organitzem coses 
o volen que siguen un barri residencial
amb exili juvenil?”

La Cesca i el Marcel em mostren la seva decepció perquè d’una vegada per totes els joves del barri s’havien disposat a fer activitats i se’ls hi posen pals a les rodes. No s’obliden d’agrair la feina feta per la Comissió de Festes i per Barnavasi i afirmen convençuts que seguiran lluitant per aconseguir que al barri el jovent s’hi senti inclòs i valorat. De moment, a les Festes Majors, els podrem veure al sopar popular, decorant la plaça, a un concert el dia 17 de juny a Frederic Soler o bé fent fira d’entitats. Seguiran treballant per “crear sentiment de barri i teixit social per emancipar-nos”.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.