24.8 C
Sant Gervasi
| Dissabte 25 de setembre de 2021 |
Publicitat

El Grup Caliu en perill de ser desallotjat

L’entitat social -referent a la ciutat en atenció amb persones amb discapacitat- denuncia ser víctima d’un cas d’especulació urbanística.

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Notícies de Sant Gervasi

Juanjo Compairé

L’entitat “Caliu- Ateneu divers”, que porta 28 anys treballant amb persones amb discapacitat, afirma estar amenaçada de desallotjament pel seu propietari. Des de 2013, quan es van traslladar al local actual, tenien un contracte de lloguer de 1250€ mensuals (més impostos) per 5 anys, prorrogables per 5 més. Al llarg d’aquests anys van fer obres de condicionament del local (entre altres coses, per afavorir la mobilitat de les persones usuàries) per valor de 20.000€.

Ara, en acabar el primer termini del contracte, el propietari vol rescindir-lo per vendre’l a un grup inversor, sense respectar, doncs, el seu compromís de prorrogar-lo. En aquests moments, afirma l’entitat, els renoven el contracte mes a mes fins que es trobi un comprador. A partir de llavors, els donen un termini de 2 mesos per marxar.

Caliu, que durant la seva vida ha obtingut diversos reconeixements, compta actualment amb un equip de 45 persones voluntàries que atenen altres 150 i les seves famílies. El seu objectiu és “possibilitar i acompanyar les persones amb discapacitat perquè es puguin incloure en l’oferta sociocultural de la comunitat”. L’oferta inclou tant activitats esportives, de lleure i formatives com culturals. També contemplen actes de sensibilització de cara a la ciutadania.

En aquests moments, l’entitat està pendent d’una reunió amb el districte, on demanaran de l’ajuntament la cessió d’un espai permanent que els eviti haver de dependre dels avatars del mercat immobiliari.

Per tal d’explicar i denunciar aquesta situació en què es troben convoquen tothom a l’acte que tindrà lloc el proper dimecres 9 de gener a les 18 h al seu local del carrer de Pàdua, 30.

 

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.