Divendres 21, juny 2024
20.8 C
Sant Gervasi
20.7 C
Sarrià
Publicitat

El nou Consell de Districte

Publicat el 22.9.2015 10:00

Notícies del barri

La Seu del Districte de Sarrià – Sant Gervasi va acollir una multitud de veïns la calorosa tarda del 30 de juliol per poder seguir la constitució del nou Consell Municipal del Districte. La Sala d’Actes es va omplir i es va haver d’adequar el vestíbul, amb una pantalla que seguia l’acte simultàniament, per poder augmentar la capacitat. Poques vegades s’havia vist la Seu del Districte tan desbordada, i menys un 30 de juliol. L’acte el va presidir el nou regidor del Districte, Gerardo Pisarello, que va dir que el nou govern municipal de la ciutat vol escoltar els ciutadans; que els mou la voluntat de diàleg. Seguidament es va passar a la presentació dels nous consellers, nomenats per decret d’Alcaldia arran els resultats de les eleccions municipals de 24 de maig d’enguany, que van prometre o jurar el seu càrrec utilitzant diferents fórmules.

Publicitat

En total van prendre possessió del seu càrrec 17 dels 19 consellers que conformen el Consell de Districte, a l’espera del nomenament d’Alcaldia d’un dels dos consellers de BComú-E, i per l’absència d’un altre conseller de C’s. En tots dos casos prendran possessió del càrrec en un proper Consell de Districte.

Publicitat
Constitució del nou Consell del Districte. Fotografia de Rosa Castells
Constitució del nou Consell del Districte.
Fotografia de Rosa Castells

Finalment, la llista completa dels actuals consellers és la següent:

BComú-E
Joan Manel del Llano Ribas
Jaume Llansó Torras, conseller tècnic

CDC
Pol Lliró Tey
Oriol Bertran Ferrer
Joan Figuerola Borràs
Jaume Oliva Sala
Concepció Molinas Mallol
Núria Zaragoza Formiga
Montse Martín Vivas
Montse Cantín Mas

Molta gent va seguir per un monitor des del vestíbul, la Constitució del nou Consell del Districte. Fotografia de Rosa Castells
Molta gent va seguir per un monitor des del vestíbul, la Constitució del nou Consell del Districte.
Fotografia de Rosa Castells

Unió
Víctor Gonzalo Pérez
Jordi Bosch Sala

ERC-AM
Guillem Casals León

C’s
Francisco Javier González Blesa
Ivan Bello Alriols
Ignacio López Salvador

PPC
Oscar Ramírez Lara
Josep Anton Guillem González
Boris Valls Guardiola

El segon punt de l’ordre del dia va ser la votació de la proposta del càrrec del president del Consell de Districte, càrrec, que per àmplia majoria, va recaure a Jordi Martí i Galbis per 16 vots a favor i una abstenció. Jordi Martí és regidor de CIU de l’Ajuntament de Barcelona i durant l’anterior mandat ser regidor del Districte de Sants – Montjuïc i regidor de Presidència. Finalment la nova gerent del districte és Amàlia Ganga Viñas.

L’Onze de Setembre al districte

M. Antònia Font Fernàndez, Jesús Mestre

Els dies importants arriben precedits d’una vigília. La Diada, naturalment, també (no n’hauríem de dir vigiliada)? El 10 de setembre, doncs, la Seu del districte de Sarrià-Sant Gervasi va acollir la narració de Victus, del mal que van fer aquells
soldats
. El temps atmosfèric va fer una mica de mal al del calendari i l’acte no es va poder fer a la plaça del Consell de la Vila, sinó entre persianes tancades i llums artificials.

La narració va ser espectacular, en el sentit que us deu haver vingut al cap i en el sentit que es va concebre com un espectacle musical: l’actriu Sílvia Bel va encarregar-se de la recitació i dels comentaris, mentre que Llúcia Vives va encarregar-se del text cantat, Carles Beltran del piano, Carles Grima de la percussió, Lautaro Rosas del baix elèctric i d’instruments de corda i Joan Miró d’instruments diversos.

El mateix autor de la novel·la Victus, Albert Sànchez Pinyol, va seleccionar els textos que es van interpretar, uns textos que narren alguns episodis essencials del setge que va patir Barcelona el 1714.

Després d’un espectacle tant patriòtic, el personal esperava el tradicional discurs del nou regidor de Districte, Gerardo Pisarello, qui va remarcar “la dignitat d’aquest poble, i que el seu anhel de llibertat va ser esclafat…”. El discurs va anar derivant cal a la lluita d’altres pobles, tant de la resta d’Espanya com de l’Europa mediterrània, i fins i tot llatinoamericans… on també hi ha anhels de llibertat. I va acabar fent una crida a la cerca d’aliats sota els valors de “llibertat, igualtat, fraternitat”. Un bon discurs però lluny de Sarrià i de Sant Gervasi, fins i tot de Barcelona, i amb escassa menció de la “lluita per aquest anhel de llibertat” que es preparava per fer història el dia següent a la ciutat: la Diada de l’Onze de Setembre. En acabar l’espectacle, els assistents van poder cantar l’Himne de Catalunya.

A la fotografia destacada, l’actriu Sílvia Bel fa la recitació dels textos d’Albert Sanchez-Pinyol a la Sala de Plena del Consell de districte de Sarrià – Sant Gervasi

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.