16.8 C
Sant Gervasi
| Dimecres 27 d'octubre de 2021 |
Publicitat

El sistema porta a porta triplica la recollida selectiva a Sarrià

Alguns veïns ho aplaudeixen, d’altres exigeixen millores

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Notícies de Sarrià

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Ja fa sis mesos que es va implantar el sistema de recollida porta a porta al casc antic de Sarrià i en aquest mig any la recollida selectiva ha passat d’un 19% a un gairebé 56%, situant al barri pel que fa recollida selectiva en 18 punts per sobre de la mitjana de la ciutat, que gira entorn d’un 36%.

De moment, la recollida de la matèria orgànica és la que més ha augmentat i les impureses en la matèria orgànica recollida s’han reduït per sota del 2%, fet que permet que es pugui aprofitar per fer compost. A banda de la fracció orgànica,la recollida de plàstics i metalls s’ha doblat, d’un 34% a un 71%, i la recollida del paper i del cartró ha passat d’un 30% a un 54%.

Millores

El sistema té un seguiment periòdic que porten a terme veïns, comerciants, entitats i l’Ajuntament per tal de canalitzar solucions i encara treure més profit del projecte,  com distribuir bujols comunitaris als edificis de més de cinc plantes i fer xarxa entre els veïns i veïnes per solventar problemes com els que suposa que la gent gran hagi d’estar baixant al carrer els cubells en diferents fraccions orgàniques. Per altra banda, la comissió busca reforçar la informació a les zones amb menys participació.

Aquest és un projecte pioner a la ciutat, i es va decidir fer al nucli de la vila de Sarrià per la seva configuració territorial i geogràfica.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.