29 C
Sant Gervasi
| Diumenge 03 de juliol de 2022 |
Publicitat

Els Barber Angels arreglen la barba i tallen el cabell a persones en risc d’exclusió social

La comunitat altruista de barbers i perruquers torna a visitar el CRI Hort de la Vila de Sant Joan de Déu, a Sarrià

Publicitat

Societat

El Jardí

Són 500 professionals de perruqueria els que formen part a l’Estat espanyol d’una comunitat que es fa dir Barber Angels. En els seus quatre anys de vida, han atès a més de 50 mil persones en situació vulnerable, a qui han arreglat la barba i han tallat els cabells de manera gratuïta i segons els gustos de cadascú. El diumenge 22 de maig una representació d’aquests barbers i perruquers van visitar el Centre Residencial d’Inclusió (CRI) Hort de la Vila, a Sarrià, gestionat per l’Obra Social de Sant Joan de Déu Serveis Socials, on van atendre a una quarantena de persones en situació d’exclusió residencial: sensellarisme. És la segona vegada que visiten el centre, després de fer-ho el novembre del 2021.

La cura personal és un element essencial pel benestar, per l’adquisició d’hàbits i per la millora de l’estat anímic. Tenir cura d’un mateix augmenta l’autoestima i enforteix els processos de millora. Per tot això, l’activitat que duen a terme els Barber Angels és tan valuosa. El 22 de maig van van dedicar tot un matí a millorar l’aspecte de persones amb recursos escassos, que amb tan sols una estona de cura personal i escolta, van veure millorada l’autopercepció i els ànims.

Els ‘Barber Angels’ en acció © Obra Social Sant Joan de Déu
Publicitat

Una sessió de perruqueria pot ser una oportunitat per conèixer altres persones, apropar-se a històries de vida diferents que sovint poden semblar alienes, i generar complicitats. “Som una comunitat de perruquers i barbers que no tanca els ulls a les persones que estan abandonades a la nostra societat; els hi tornem una mica de dignitat i humanitat”, explica el coordinador dels Barber Angels a Catalunya, Fran Garcia. Per la responsable de l’Obra Social de Sant Joan de Déu Serveis Socials, Montserrat Alert, Barber Angels és “una col·laboració que dignifica la vida de les persones”.

Talls de cabell per a persones en risc d’exclusió social © Obra Social Sant Joan de Déu

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.