Els Castellers de Sarrià no marxen a Gràcia, però poca broma

Avui ha estat una innocentada, però els Castellers remarquen que no s'allunya de la realitat ja que mentre no tinguin un local, la seva continuïtat perilla

0
Castellers de Sarrià © Elena Bulet

Cultura

Carme Rocamora

Aquest matí les xarxes socials s’han despertat amb un comunicat conjunt dels Castellers de Sarrià i de la Vila de Gràcia en què anunciaven que havien arribat a un acord per traslladar la seu de la colla sarrianenca a la de Gràcia. Persones, entitats, membres de l’oposició política i fins i tot mitjans de comunicació s’han cregut el comunicat que, malgrat tenir continguts verídics, es tracta d’una innocentada pel 28 de desembre.

En aquest cas ha estat una broma, tot i que podria ser perfectament una realitat ja que aquesta colla porta temps reclamant una solució front la seva falta de local, i així ho han explicat en l’escrit, en el que han criticat la incapacitat del districte de Sarrià – Sant Gervasi per oferir una solució a la colla i també a la plataforma Construïm La Sarrianenca, que reclama un espai per una quinzena d’entitats del districte.

En un segon comunicat emés al final de la jornada, la colla sarrianenca ha assegurat que mai marxarà de la Vila de Sarrià, perquè el seu projecte pretén construir teixit veïnal al districte “i no s’entén la colla fora d’allí”. “El que està clar és que la situació de la innocentada no s’allunya de la realitat, no només nostra sinó de totes les colles de cultura popular i lleure de la Vila de Sarrià”, afegeixen.

“Mentre aquestes entitats no tinguem un local el perill d’abandonar el barri (o en el cas de cultura popular, desaparèixer) és ben alt”, avisen, i sentencien que cal apostar pel teixit associatiu no consumista, essencial per la salut dels barris.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.