22.6 C
Sant Gervasi
| Dissabte 18 de setembre de 2021 |
Publicitat

Els comuns reivindiquen haver reduït la desigualtat social entre districtes en un acte a Plaça de Sarrià

Laia Ortiz: "Mentre l’oposició vol crear un conflicte de barris, nosaltres parlem d’inclusió pensant en les polítiques socials de manera universal”

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Política

Carme Rocamora

La tinenta de Drets Socials de Barcelona, Laia Ortiz, va reivindicar el dimarts passat en un acte a la Plaça de Sarrià haver apostat per la reducció de la desigualtat social entre barris durant el mandat de Barcelona En Comú: “Mentre l’oposició vol crear un conflicte de barris, nosaltres parlem d’inclusió pensant en les polítiques socials de manera universal”.

Així ho va dir acompanyada del conseller del districte dels comuns Joan Manel del Llano, que va destacar que gràcies a les polítiques dutes a terme, Barcelona ha estat reconeguda -d’entre les ciutats més grans de l’Estat-, com la que més polítiques socials fa: “Amb iniciatives com l’increment de les beques menjador, els punts d’assessorament energètic, o el reforçament dels centres de serveis socials”. Mentre que va apuntar que els “esforços desemboquen en bons resultats”, va assenyalar que encara queden projectes per desenvolupar, com la desmercantilització dels serveis municipals.

També l’altre conseller de BComú, Llorenç Sena, va intervenir per presentar la tinenta, de la qual en va dir que havia estat la capdavantera en fer una iniciativa al Parlament -en la seva època com a diputada- per la pobresa energètica i d’altres mesures: “Més enllà del totxo, va voler lluitar contra les desigualtats socials i millorar la vida de les persones”.

Ortiz va parlar de com havien afrontat la pobresa energètica a la ciutat, amb la voluntat de protegir famílies, i així mateix va acusar la Generalitat de no estar donant resposta a la  renda garantida, tot dient que “no atén el 95% de les demandes”, el que suposa, segons ella, que totes aquestes persones acabin adreçant-se als serveis socials de la ciutat, desbordant-los. Per solucionar-ho, va explicar que han incrementat en un 34% els treballadors dels centres, també al districte. Amb tot, va dir que cal voluntat política per part de la Generalitat per complir amb la llei aprovada.

També va exposar que han augmentat les beques per les vacances dels infants, així com el servei de teleassistència per la gent gran, fet que un dels veïns del barri va agrair durant les intervencions.  

Li van preguntar sobre l’L9 i va dir que si no s’ha tirat endavant és perquè la Generalitat va aconseguir una subvenció, però després no va posar diners i per tant la va perdre: “És així de trist”

Al acabar la seva exposició, diversos assistents van agrair a Ortiz la feina feta, i li van demanar que no deixi el seu càrrec -la regidora es retira de la política municipal acabat aquest mandat-, al que va respondre que “la política s’ha de fer durant un temps”, va dir que ningú és imprescindible i que la seva feina té al darrere tot un equip, i en especial, la figura de l’alcaldessa Ada Colau.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.