23.4 C
Sant Gervasi
| Dilluns 20 de setembre de 2021 |
Publicitat

Els miralls en l’art del Feng Shui

És convenient tenir miralls a casa? Quina és la seva funció?

Publicitat
Publicitat
Carme Rocamora
Cadascuna de les coses que passen als barris, per petita que sigui, mereix ser explicada

Energia dels edificis

Glòria Vilalta i Grau  

Els miralls no són un tema fàcil en el Feng Shui.

És bo tenir-ne? Com tot, res és bo o dolent categòricament. Que una cosa ens beneficiï o no, depèn de molts aspectes.

Els miralls tenen diferents funcions, en Feng Shui. Per començar, un mirall equival a tenir l’element aigua. L’aigua és moviment, canvis, emocions… Això ja ens dóna una pista de per què es diu que en una habitació no és convenient tenir un mirall. Mou massa l’energia, i quan dormim, necessitem quietud. Com solucionar-ho? Si ja el tenim, el podem tapar quan anem a dormir (amb un mocador gran, per exemple). Si ens estem arreglant la casa o és nova i volem un mirall a l’habitació, el podem posar a la porta de l’armari, però per dins. Així estarà sempre cobert a no ser que el vulguem utilitzar. En aquest cas, només caldrà obrir la porta de l’armari.

Una altra funció dels miralls és ampliar un espai. S’utilitzen molt en el Feng Shui occidental o de la Forma per guanyar una zona del bagua que no tenim. És molt habitual que en l’estructura de la casa, és a dir, en el total del plànol, tinguem alguna mancança, alguna zona que falti. Aquesta zona la podem compensar o recuperar posant un mirall a la paret que dóna a l’espai que no tenim. Si no ens agrada tenir un mirall en aquell lloc, sempre podem tapar-lo d’alguna manera. Es pot posar un quadre o imatge a sobre, o posar-lo darrere un armari, per exemple.

En posar un mirall, però, estarem també “obrint” una finestra. Caldrà veure on posem el mirall per tenir clar on estem obrint aquesta finestra. És diferent obrir-la a l’exterior que fer-ho a la casa dels veïns, sobretot si l’energia d’allà no és bona. Si un mirall, per exemple el del bany, dóna a casa nostra, millor.

I com que els miralls tenen com a funció principal, que tots coneixem, la de reflectir i veure el què hi ha davant, pot també ser convenient posar-los en algun lloc que ens permeti veure el què hi ha darrere nostre. Com sempre, el Feng Shui té en compte la tranquil·litat i la seguretat personal. Aquest és un factor que juga sobretot a escala inconscient, però que no per això, deixa de ser important. A escala conscient ja sabem que si estem d’esquena a un espai, no vindrà ningú a atacar-nos, però l’inconscient sempre té aquell punt d’alerta, gràcies al qual no només sobrevivim sinó que també podem estar relaxats si les condicions són bones.

Per acabar, els miralls també ajuden a conduir o dirigir el moviment de l’energia cap a on ens interessi. Es poden posar estratègicament per aconseguir el moviment que volem. En cap cas, però, s’han de posar davant la porta. En fer-ho, estem convidant l’energia a què no passi. D’alguna manera, la convidem que torni a sortir. Això és especialment important en la porta d’entrada de casa nostra, que és l’entrada principal d’energia.

Així doncs, els miralls són convenients en alguns casos i en altres no, depenent del lloc i de la seva posició. Això sí, si en tenim, a més a més d’aquests factors, cal que estiguin en bones condicions! No s’aconsellen miralls trencats, envellits o molt ratllats. Tampoc miralls en què ens veiem “a trossos”. Continuant amb la seva funció principal, la de reflectir, hem de procurar que el què reflecteixin sigui sempre agradable i harmònic.

Envoltar-se de coses boniques i en bon estat, és una premissa que ha de ser constant per qualsevol aspecte de la nostra llar.

Fes-te subscriptor

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.