Diumenge 23, juny 2024
18.4 C
Sant Gervasi
18.4 C
Sarrià
Publicitat

Embolic a Bisbe Sivilla

Publicat el 6.2.2018 10:26

Notícies de barri

El jardí

El Grup Municipal Demòcrata i Barnavasi han convocat aquest matí, 6 de febrer, a les 8 h del matí, una roda de premsa a la cantonada del carrer Muntaner amb el del Bisble Sivilla. El motiu és que, per les obres del carrer Castanyer, fa uns dies s’ha tallat el carrer de Sant Gervasi de Cassoles entre Bisbe Sivilla i Reus, de manera que els desprevinguts vehicles que pugen cap a la Bonanova, es troben en un “bucle” de difícil solució: se’ls envia a Muntaner i, si coneixen el barri, poden arribar fins al carrer Mandri i d’allà agafar el passeig de la Bonanova fins a la plaça. Evidentment, i més a aquestes hores del matí, de 7:30 a 9:30h, o les tardes de 16:30 a 18 h, fer el trajecte Muntaner, Arimon, Mandri i passeig de la Bonanova és absolutament “estimulant”: és entrar en una de les zones de més circulació del districte de Sarrià-Sant Gervasi, que ja és dir.

Publicitat

Una pesada peça de formigó plantada al mig de Sant Gervasi de Cassoles sembla indicar la ferma decisió dels responsables municipals en aquest afer. Demà, al Consell de Barri de la Bonanova, segurament se’n parlarà, ja que segona el calendari d’obres la cosa va per llarg. No seria possible alguna altra solució? Com s’ha vist avui mateix, les possiblitats que algú prengui mal són prou altes: hi havia vehicles que circulaven contra direcció a Bisbe Sivilla, tant cap a llevant com cap a ponent!

Publicitat

 

Nota de premsa del Grup Municipal Demòcrata

Jordi Martí valora molt negativament la planificació, comunicació i afectació de les obres del carrer Castanyer, a la Bonanova

El regidor del PDeCAT i president de Sarrià-Sant Gervasi ha estat aquest matí al barri de la Bonanova amb veïns i comerciants dels carrers afectats i adjacents a les obres del carrer Castanyer

Jordi Martí, regidor president de Sarrià Sant Gervasi, del grup municipal demòcrata, valora negativament la planificació, comunicació i afectació de les obres del carrer Castanyer, al barri de La Bonanova. El regidor del Grup Municipal Demòcrata adscrit a Sarrià-Sant Gervasi, i president del seu Consell de Districte, Jordi Martí, ha estat aquest matí al barri de la Bonanova amb veïns i comerciants dels carrers afectats i adjacents a les obres del carrer Castanyer.

Als carrers de la Bonanova, propers a la biblioteca Joan Maragall, hi ha preocupació per la mala planificació i deficient informació sobre les obres que han començat aquest dijous passat als carrers Castanyer i adjacents.

Es tracta de la remodelació i actualització de les voreres i enllumenat de Castanyer, que ja fa temps que reclamaven els veïns i que l’Ajuntament de Barcelona amplia per actualitzar les conduccions del col·lector que dona servei a les finques del barri i baixa pel subsòl de Teodora Lamadrid, construït cap els anys quaranta.

Aquesta remodelació és, doncs, la suma de diversos projectes en un calendari d’obres que no s’ha informat adequadament: sense determinar fases i amb afectacions evidents en un barri dens en població i comerç, amb grans equipaments públics i privats i, per tant, amb mobilitat força complexa. Els veïns i comerços de la zona visitats es sorprenen de la mala preparació de l’obra, amb una planificació i informació als afectats del tot ineficient, feta en una sola reunió informativa el passat dia 27 de desembre, en mig de les festes de Nadal i l’absència de senyalització informativa dels canvis, amb panells informatius als carrers, que esperen seran provisionals.

A les afectacions de mobilitat dels canvis de sentit d’un tram dels carrers Bisbe Sivilla i Reus, s’hi ha afegit el tancament des del primer moment del carrer Sant Gervasi de Cassoles, a l’altura de la biblioteca Joan Maragall, vial distribuïdor de la mobilitat d’una gran zona del barri, amb equipaments comercials, escolars, universitaris i esportius tant a la dreta com a l’esquerra de la Plaça de la Bonanova. Pel que ha pogut saber el grup municipal demòcrata la comunitat educativa del barri que es distribueix en diversos grans centres formatius per a nens i joves tampoc ha tingut informació per a traslladar preventivament a alumnes i famílies.

El regidor President del Districte, Jordi Martí, del Grup Municipal Demòcrata, reclama coordinació eficaç entre l’àrea de mobilitat i el districte de Sarrià Sant Gervasi, informació detallada del projecte per a tots els barcelonins de la Bonanova, que siguin ateses les preguntes i demandes dels veïns i comerços de l’entorn a les obres i que el govern del districte lideri de manera efectiva i eficient una obra que com avui hem pogut constatar, té mancances de seguretat que podrien arribar a ser greus.

“Exigim que el govern de l’alcaldessa Colau al districte minimitzi els seus efectes amb un calendari de fases i sub-fases acurat i comunicat puntualment a tothom a través de panells informatius al carrers, en els preceptius òrgans de participació del districte i a través de reunions concretes i puntuals amb les associacions de veïns i de comerciants i els equipaments socials, educatius i sanitaris del barri”, ha conclòs Jordi Martí.

Barcelona, 6 de febrer de 2018

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.