Dissabte 13, juliol 2024
23.5 C
Sant Gervasi
23.4 C
Sarrià
Publicitat

Reurbanització del carrer Castanyer

Publicat el 29.12.2017 16:00

Notícies de Sant Gervasi

Jesús Mestre

El dimecres 27 de desembre unes 25 persones vam anar a la sessió informativa convocada pel districte de Sarrià-Sant Gervasi per conèixer detalls de l’obra que s’ha de fer al carrer Castanyer. La taula la presidia Raquel Prado, consellera tècnica, i també hi havia per part dels serveis tècnics Pilar Boguñá i Josep Gallego, i, en representació de l’empresa constructora, Maite Gámez.

Publicitat

Aquestes obres, especificades com a “Millores en l’accessibilitat dels vianants del carrer Castanyer” i aprovades l’agost d’enguany amb un pressupost d’1.333.750 €, també preveuen renovar l’enllumenat posant nous fanals amb tecnologia LED així com el mobiliari urbà de l’espai; s’instal·larà un nou col·lector en dos trams del carrer, entre els carrers de Sant Gervasi de Cassoles i el carrer Buscarons; i es repararan desperfectes i trencaments dels col·lectors existents a l’encreuament amb el carrer Balmes i al tram entre Balmes i Bertran.

Publicitat

Pel que fa a les voreres, es manté l’amplada fixa d’1,80 metres al llarg de tota la cara sud del carrer i, pel que fa a la vorera costat nord, que varia la seva amplada segons la distància de les façanes (en el tram Buscarons-Balmes arriben als 5,30 m), l’espai permet la nova plantació d’arbres de l’espècie Hibisc de Síria. Els aparcaments de cotxes existents en l’actualitat, desapareixen de tot el carrer.

Les obres s’inicien el dia 8 de gener, en els trams de Sant Gervasi de Cassoles a Teodora Lamadrid i Balmes a Bertran, i en conjunt l’obre s’espera que estigui acabada a mitjans de juliol.

Els veïns van demanar moltes explicacions en el torn de paraules, ja que hi ha preocupació per l’accés a les places de pàrquing. També algun veí es va queixar de l’eliminació dels aparcaments al carrer, però Pilar Boguñá va deixar clar que és una tendència global a totes les reformes en carrers similars de la ciutat: hi ha la voluntat d’anar eliminant els aparcaments en superfície.

Des de l’Associació de Veïns de Sant Gervasi de Cassoles, després de celebrar la iniciativa, van expressar que no acaben d’entendre les prioritats en les obres al districte, ja que el veïnat està molt més interessat a trobar solucions al carrer de Sant Gervasi de Cassoles i Castanyer no entrava com a prioritat als PAD. També van preguntar sobre l’estat del projecte de “l’illa de Sant Gervasi”, cosa que tant Prado com els serveis tècnics no en tenien notícia.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.