En braços del pare

Un exercici valent de reflexió i d'escriptura, una novel·la amb molta bellesa, i una invitació conscient a la lectura pausada

0

Les ressenyes de la Casa Usher

Casa Usher

L’editorial Temerària té el lema “Tem l’home d’un sol llibre”, que nosaltres compartim i que a l’autor d’aquesta novel·la li escau: l’Àlvar Masllorens és editor, llibreter i escriptor amb obra poètica, de teatre i novel·la.

Al pròleg de En braços del pare recomanen que llegim, sentim, escoltem i veiem. I és que el llenguatge i la prosa tenen un pes especial en aquesta novel·la gràcies a la cura del seu autor, que s’entreté amb la tria de les paraules, amb una musicalitat que es deixa sentir, i amb una prosa poètica i, així ens porta a una lectura lenta, atenta, intimista que convida a la relectura.

El protagonista és pintor i professor d’Història de l’art, i és el narrador d’una història explicada en dues parts, que són les dues dones que ha tingut. La primera part (i més llarga) és per a la Joana, la mare dels seus dos fills. Les relacions familiars, els estius i les vacances, la paternitat o els orígens són els aspectes que tracten en un tram de vida més convencional.

La segona és per a la Maureen, la professora d’anglès que coneix a l’institut i que més enllà de representar la infidelitat i la novetat, amaga el secret d’una història pròpia. Des d’un començament sabem el trencament de la relació. A partir d’aquí, va explicant el com i el perquè i ho fa parant, reflexionant i escoltant-se. Això el porta a un viatge interior i de descoberta, que treu a la llum les vulnerabilitats, l’inexorable pas del temps i del fet d’haver de revisar per tornar a començar. Els records van apareixent entre el sentiment i la raó, a partir de les accions i de tot allò que es diu, però també del que no es diu ni es dirà. Dels silencis. El que en resulta de tot això és un exercici valent de reflexió i d’escriptura, una novel·la amb molta bellesa, i una invitació conscient a la lectura pausada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.