En marxa el projecte “Cooperatives de joves”

Dimarts 2 d'octubre 12 joves van començar a caminar plegades en l'aventura d'aprendre a construir un projecte cooperatiu que presentaran el proper 4 de desembre.

0

Economies Alternatives

Bernat Julià

El projecte Cooperatives de Joves de Barcelona Activa que impulsem conjuntament amb l’Esberla SCCL, l’Espai Jove Casa Sagnier i el districte de Sarrià-Sant Gervasi ja està en marxa! Si bé és un projecte que es comença a gestar molt abans amb diferents reunions al districte va començar a caminar el mes de juny amb la primera sessió informativa. Des d’aleshores ençà, una quarantena de joves han passat per les diferents sessions informatives interessades pel model cooperativista i amb ganes d’engegar nous projectes.

A partir d’aquí reunions i més reunions per anar tancant continguts, tallers, material… una feina que ha estat possible sobretot gràcies a les companyes de l’Esberla SCCL que hi han posat l’expertesa i el l’aterratge del coneixement que ens arribava des del Quebec.

Aquesta prova pilot de cooperativa de joves és un projecte inspirat en les cooperatives juvenils de serveis del Quebec, que des de fa més de 30 acompanyen joves a posar en marxa cooperatives de forma autogestionada. L’objectiu de la iniciativa és que els i les joves visquin en primera persona l’aprenentatge de dissenyar, crear i gestionar una cooperativa amb altres joves, i fer-ho a l’Espai Jove Casa Sagnier, amb acompanyament i formació segons els seus interessos.

Així després d’un petit procés de selecció, dimarts 2 d’octubre 12 joves, alguns del districte i altres vinguts d’arreu de la ciutat, van començar a caminar plegades en l’aventura d’aprendre a construir un projecte cooperatiu. Des que les joves caminen plegades, SSG Coopera ja hem participat en dues ocasions desenvolupant un taller sobre estatuts i un altre taller-presentació de l’AC Casa Orlandai i els projectes d’Economia Solidària de Sarrià-Sant Gervasi.

Després d’aquests gairebé dos mesos de camí el projecte de les joves ja ha arribat a bon port, dimarts 4 de desembre presentaran el nou projecte cooperatiu: “Recooperem Coop”. Volen promoure “la cultura del reaprofitament” i així col·laborar en el canvi “generant eines d’aprofitament de residus materials.” Ho faran a partir d’activitats, jocs, tallers i formacions amb una visió ètica i sostenible. També volen “generar propostes que ajudin al canvi d’hàbits de consum i generació de residus per tal de reduir la petjada ecològica contribuint així a la sostenibilitat ambiental.” La presentació serà a les 18h a l’Espai Jove Casa Sagnier.

El comitè local del projecte compta també amb el suport d’altres projectes i entitats com el Consell de Joventut de Barcelona, l’Esguard Coop i Espigoladors amb qui conformaran el comitè local ampliat per tal de poder implicar la seva expertesa en el projecte.

Bernat Julià és tècnic de SSG Coopera un projecte de l’AC Casa Orlandai per a l’impuls de l’Economia Social i Solidària.

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu? Fes-te subscriptor per només 5€ al mes i passa a formar part de la comunitat El Jardí. Entre tots garantirem el futur de la publicació!

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.