Dimarts 05, desembre 2023
12.7 C
Sant Gervasi
12.7 C
Sarrià
Publicitat

Equipaments municipals tancats i consells de barri posposats pel coronavirus

El brot de coronavirus provoca la cancel·lació de múltiples activitats i el tancament d'escoles, bilbioteques i centres cívics municipals

Publicat el 13.3.2020 11:46

Societat

El Jardí

A partir del dissabte 14 de març restaran tancats tots els equipaments municipals de Barcelona almenys durant una quinzena de dies. L’Ajuntament, la Generalitat i el Govern espanyol han pres la decisió dins dels paquet de noves mesures addicionals orientades a contenir l’expansió del Covid-19 i protegir els col·lectius vulnerables.

Publicitat

Des del dijous 12 de març ja ha entrat en vigor el tancament de casals de gent gran i un reforçar de la neteja i desinfecció del transport públic pel brot de coronavirus. També, la decisió de posposar les reunions, audiències i consells de barri oberts al públic.

Publicitat

La nova mesura afecta des del divendres 13 de març a escoles i universitats, escoles bressol i escoles de música, i des del dissabte 14 a centres cívics, biblioteques, casals de barri, espais maternoinfantils, casals d’infants, ludoteques espais juvenils, centres esportius municipals i ateneus de fabricació.

Cancel·lacions en esdeveniments de lleure i culturals

L’activació de la fase d’alerta del Pla específic municipal per a risc sanitari ha provocat també ajornaments que afecten el districte com ara la celebració del Festival Ohlalà, el concert solidari de la Fundació CODESPA, el 20è Cros de muntanya de Can Caralleu, el Visual Sound que havia de passar per Casa Sagnier o el tancament del Parc d’Atraccions del Tibidabo.

Informació de servei municipal

La gent gran i les persones amb malalties cròniques es consideren col·lectius de risc davant la Covid-19. Quines són les mesures específiques per protegir aquests col·lectius?

  • Tancament dels 58 casals per a la gent gran de la ciutat. Els casals que ofereixen el servei “Àpats en companyia” han de facilitar l’elaboració del menjar, i les persones usuàries hi hauran d’anar a buscar el pícnic i endur-se’l a casa.
  • Reforç del Servei Municipal de Teleassistència amb trucades proactives a les 100.000 persones usuàries.
  • Recomanacions específiques i consells d’autoprotecció, sobretot, per evitar aglomeracions en espais tancats.

Quins esdeveniments se suspenen i quins es mantenen?

  • S’ajornen els esdeveniments de més de mil persones.
  • L’activitat dels diferents òrgans de participació municipals, com les audiències públiques, els consells de barri, els consells de districte i els consells d’equipaments, es posposen.
  • Es limita la capacitat a un terç als esdeveniments de menys de mil persones.

A més, les activitats pendents del cicle “L’ecofeminisme és la resposta” han estat ajornades fins un altre avís i no es realitzaran les sessions participatives i els debats programats sobre les propostes del PAM i el PAD i els pressupostos participatius fins al 27 de març. També s’ajornaran el Festival de Creació Jove Barcelona Visual Sound i el Rough Diamonds.

Hi ha alguna altra recomanació per a la ciutadania?

Es recomana als veïns i veïnes de Barcelona que restringeixin, sempre que sigui possible, l’activitat social.

En l’àmbit econòmic, en quines mesures s’està treballant?

En coordinació amb la resta d’administracions, s’està treballant amb agents econòmics de la ciutat per estudiar mesures que facilitin la gestió de la situació, com la flexibilització de les jornades laborals.

Quan entren en vigor aquestes mesures?

El tancament de casals per a gent gran està en vigor des del dijous 12 de març. Seguint les directrius de la Generalitat de Catalunya, les escoles bressol, les escoles de música i el Conservatori Municipal de Música tancaran a partir de divendres, 13 de març. La resta d’equipaments municipals romandran tancats des de dissabte, 14 de març. Inicialment s’estableix un període d’aplicació de les mesures de quinze dies a partir de l’entrada en vigor.

Com es garanteix l’atenció a la ciutadania?

Tot i la suspensió d’audiències i consells i el confinament preventiu de professionals de l’Ajuntament de diverses àrees, l’activitat consistorial es manté amb normalitat i es garanteixen plenament tots els serveis municipals, tret dels derivats dels equipaments que han de romandre tancats.

Preguntes i respostes relacionades amb la salut de la ciutadania

A la ciutat, l’Agència de Salut Pública de Barcelona gestiona i coordina els serveis sanitaris i supervisa les polítiques dirigides a mantenir la salut de la ciutadania. A la seva pàgina web podeu consultar informació actualitzada sobre la Covid-19 i els consells i les recomanacions que s’han de seguir.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.