Publicitat

Especial ous

spot_img

Publicat el 31.3.2015 10:00

cuina de mercat

En Josep Ribas, paradista del Mercat de Sant Gervasi, va parlar d’ous el dia 25 de febrer, a Vil·la Florida. Era una nova xerrada, acompanyada de degustació, del cicle “Vine a saber més de… productes de temporada” que comparteixen el mercat i el centre cívic. En Josep va fer una explicació sobre els números que trobem impresos damunt la closca dels ous (que serveixen per indicar la talla, el tipus de gallina, el país, municipi i granja d’origen…). El primer número és indicatiu de la qualitat de l’ou:

Publicitat

– 0 = ou de gallina ecològica, certificat amb la garantia de la CCPAE (Consell Català de la Producció Agraria Ecològica)

Publicitat

– 1 = ou de gallina de pagès, que disposa d’espai per moure’s i menja sobretot cereal

– 2 = gallina de granja, amb espai i pinso amb cereals

– 3 = gallina de granja, poc espai per moure’s i menja pinso

Josep Ribas. Fotografia de Javier Sardá
Josep Ribas. Fotografia de Javier Sardá
Una creació gastronòmica de David Sanmartín. Fotografia de Javier Sardá
Una creació gastronòmica de David Sanmartín. Fotografia de Javier Sardá

En Josep va ser molt explícit en indicar que avui les gallines estan més ben cuidades que fa uns anys, i ja no hi ha granges massificades perquè ho prohibeix la normativa europea.

També va dir que l’ou no té data de caducitat però si una data preferent de consum; la durada és d’uns trenta dies segons la temporada. I va donar alguns consells: guardar els ous amb la part més punxeguda cap avall, no rentar l’ou perquè la closca és porosa, no trencar l’ou al mateix plat on després es manipula, i mantenir-lo a temperatura ambient, excepte quan faci calor, com ara a l’estiu, quan és millor posar-los a la nevera. Com a curiositats, va dir que els ous dobles solen ser de gallines joves poc experimentades en la posta, o que cada gallina fa uns 300 ou al llarg de la seva vida. I clar, hi ha ous molt diferents, des del gran ou d’astruc fins el més menut de guatlla. Això es va poder comprovar i degustar el seu sabor a la taula que ens va preparar en David Sanmatín, el cuiner del centre. Hi havia ous de guatlla acompanyats de puré de patates i ceba caramel·litzada; un vas amb tres “ous”, un de gallina, un de pastanaga i un de carabassa; un niu de clara muntada cuinada amb formatge, amb el rovell a sobre; i magnífics ous ferrats d’oca i ànec. No cal dir-ho, tot era exquisit!

 

[adrotate banner="28"]

Notícies relacionades

Festa Major de Sant Gervasi – la Bonanova 2025: el programa amb totes les activitats

Del 5 al 15 de juny la plaça de la Bonanova s'omple de cultura popular, música, activitats infantils, àpats populars i espectacles per a tots els públics

La “Desfilada diversa” de la Fundació ESMEN reivindica i empodera la moda inclusiva

L'acte, celebrat el 25 d'abril, ha estat la cloenda de la Setmana Cultural organitzada per la Universitat Blanquerna-URL

El Jardí 115, març de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/04/El-Jardi-115_Marc25_0403.pdf

Ferida de gravetat una jove en caure d’un balcó d’Avenir després de ser agredida per la seva parella

Els Mossos detenen dos homes de 52 i 57 anys per intent d'homicidi i lesions
spot_img

El veïnat de Vallvidrera consensua una proposta polifacètica per la Buenos Aires

Després d'un procés participatiu, el projecte que plantegen els veïns a l'Ajuntament implica combinar allotjament per joves i grans amb un espai esportiu i un centre que permeti l'estada diürna de la gent gran

El veïnat del Tibidabo fa un pas més per a la recuperació del Tramvia Blau: “Tenim gairebé 3.000 firmes”

L'Associació de Veïns de l'Avinguda Tibidabo critica la falta de transparència política i reclama que torni l'emblemàtic vincle i consolidar l'avinguda com un espai "funcional, cuidat i autèntic"

El teixit social i cultural de Sarrià es mobilitza per Can Raventós

Amb una cercavila festiva, el veïnat insisteix a l'Ajuntament que ha d'aconseguir la permuta total perquè la finca esdevingui un refugi climàtic i casa de cultura popular

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

[adrotate banner="15"]