Esplendor de música de Cambra a l’Acadèmia Marshall

Dos grans intèrprets europeus com Jacob Shaw i David Lau Magnussen van oferir un concert de música de cambra el passat 19 de març

0
Imatge del concert a l'Acadèmia Marshall ©Marta Trius

Cultura

Marta Trius

L’Acadèmia Marshall va oferir el passat 19 de març un concert de música de cambra, que sota el títol Inspired by Folk (Inspirat en el Folk) va ser interpretat pel Duo Shaw-Magnuseen. Va agrupar peces d’autors diversos però amb ritmes i melodies units pel folk o “música del poble”.

Jacob Shaw i David Lau Magnussen, al violoncel i piano respectivament, van començar la vetllada tocant una peça del compositor Ernst Bloch, per seguir amb obres de Edvard Grieg, Robert Schumann, Franghiz Ali-Zade, Manuel de Falla i Béla Bártok.

Per presentar cadascun dels compositors, Jacob Shaw va oferir una petita introducció amb alguna anècdota o passatge del moment històric en què es va crear cada obra, la qual cosa ens va acostar una mica més a les diferents peces i ens va fer vibrar amb les seves notes. Jacob Shaw és un reconegut violoncel·lista britànic que ha ofert concerts a llocs tan emblemàtics com el novaiorquès Carnegie Hall o el Berlin Konzerthaus. Especialitzat a treballar amb joves talents, en l’actualitat és director de l’Escola de Violoncel Escandinava i imparteix classes magistrals en algunes de les universitats més importants del món.

Al seu costat, el danès David Lau Magnussen s’ha consolidat en els últims anys com un dels pianistes més destacats del seu país. Magnussen compta amb nombrosos premis, entre els quals el prestigiós Oddfellow Artist Award danès. Ha tocat en molts països europeus i ha fet diversos enregistraments de CD de música de Cambra.

Durant tot el concert, el públic, reduït però coneixedor i admirador de les peces que es van interpretar, es va mostrar atent i agraït de poder compartir la música en directe d’aquests dos grans intèrprets europeus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.