Divendres 24, maig 2024
17.9 C
Sant Gervasi
17.8 C
Sarrià
Publicitat

Evan Deval, art brasiler orgànic que s’inspira a Barcelona

Publicat el 2.11.2017 11:00

Arts i lletres

Jesús Mestre Campi

Farga Diagonal exposa l’obra d’un artista singular, Evan Deval nascut a Rio de Janeiro però que ha viscut a Barcelona prop de 20 anys. Ara, després d’uns anys a Brasil, fa uns mesos que a tornat a Barcelona i exposa un recull de la seva obra, unes cinquanta pintures, a Farga Diagonal on ens trobem i xarrem una estona.

Quan comences a fer obra artística?

Publicitat

Poc abans de sortir de Brasil, quan encara no tenia 20 anys, vaig començar a treballar amb fusta, experimentant formes i textures. Aixó em va permetre definir la base de la meva creació artística per fer un quadre, una figura.

Publicitat
“El mundo de los hombres”, d’Even Deval

Hi ha algun moviment artístic que t’hagi influït?

Sóc totalment autodidacta, no hi ha cap moviment que m’hagi influït: tot el que veig, tot el que hi ha per aquí pot ser font d’inspiració, però no hi ha cap influència darrere. Però sí que tinc i mantinc vincles amb la cultura brasilera. Aquestes obres tenen una estètica orgànica, cosa que em transporta a Brasil, a la naturalesa que hi ha allà.
Faig la meva obra amb fusta, serradures… sempre materials orgànics. De vegades també utilitzo acer, teixits… m’interessa molt treballar amb les textures i amb el volum.
Sóc una persona que vaig sola, que em fico allà on m’interessa. No he trobat cap grup que m’influeixi suficientment.

Com arribes a Barcelona?

Decideixes viatjar. I vas a conèixer un país sense pretensió de quedar-te però trobes noves sensacions i et deixes portar. I hi ha un moment que et deixes conquistar. És el que m’ha passat amb Barcelona. Em sento bé i és meravellós.
He viscut a Sant Gervasi, al carrer Bertran uns mesos i després vaig viure a Sarrià quasi un any. Després em vaig instal·lar a l’Eixample.
Molts anys després, Barcelona em segueix inspirant, la ciutat segueix creant la comoditat que m’agrada per poder respirar i crear… és la ciutat del meu cor. La ciutat em transmet alguna cosa, i segueix creant les inspiracions que necessito per seguir treballant.

S’assemblen Barcelona i Rio de Janeiro?

Són ciutats que s’assemblen molt, coincideixen en molts aspectes. Crec que Barcelona és, per un carioca que li encanta la ciutat, el Rio de Janeiro que li agradaria que fós.

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.