Cuina
Blai Pérez
Ingredients
• 16 gambes o llagostins
• 3 préssecs de vinya de l’Ordal
• 1 cullerada de festucs sense sal
• 1 cullerada de pipes de carbassa
• 1 llimona
• 1 cullerada de vinagre balsàmic
• Oli d’oliva verge extra
• Sal i pebre blanc
• Un grapat de mescla de germinats
Elaboració
Peleu les cues de les gambes, traieu el cap i el budell que recorre l’interior de la cua, salpebreu i reserveu a la nevera.
En un olla amb aigua bullint escaldeu els préssecs, passats uns dos minuts els retireu, refredeu i els peleu per tallar-los a llesques, i les regueu amb suc de llimona per evi- tar l’oxidació.
Piqueu els festucs i les pipes, i en un petit bol prepareu una vinagreta amb oli d’oliva, el vinagre i un toc suau de pebre.
Coeu les cues al gust, al vapor o a la planxa, vigileu que no s’excedeixi en la cocció, i per acabar disposareu en un plat un llit de llesques de préssec, espolseu la picada de fruits secs, i per últim les gambes i amaniu amb la vinagreta.