Publicitat

L’IASlab, el laboratori d’arts digitals obert als veïns del districte

La Salle Campus Barcelona inaugurarà l’espai immersiu el pròxim 24 d’octubre amb la intenció d'explicar tot el que es farà des de la Bonanova

Publicitat

Publireportatge

El veïnat de Sarrià-Sant Gervasi podrà experimentar aviat la interacció entre el món virtual i el món real a l’IASLAB, el nou laboratori de La Salle Campus Barcelona, membre fundador de la Universitat Ramon Llull. Es tracta de l’Interactive Arts & Science Laboratory, una iniciativa que fomenta l’ús de la tecnologia com a eina per a la creació artística.

El projecte ha estat cofinançat per l’Agència de Gestió d’Ajuts de Recerca i Universitaris (AGAUR), amb la voluntat d’esdevenir un referent en l’àmbit audiovisual europeu. La inauguració se celebrarà el dijous 24 d’octubre al llarg de tot el dia i constarà d’un acte institucional i l’obertura de portes del laboratori. Des d’aleshores, l’IASLAB oferirà activitats programades, adreçades al veïnat i a les entitats del barri.

El recinte de l’IASLAB acull una àmplia varietat d’instal·lacions, com la càmera anecoica, la càmera reverberant, el plató virtual, la sala d’edició i color i la sala immersiva, entres d’altres. Cada un d’aquests espais actua com a nucli de recerca, transferència de coneixement i formació de talent.

Sala amb càmera anecoica a l’IASlab © La Salle Campus Barcelona

“Volem que la nostra recerca, més enllà dels articles i els congressos científics dels nostres investigadors, arribi a la societat i sigui oberta a tothom”, explica la directora de recerca i innovació de La Salle Campus Barcelona, Rosa Maria Alsina.

En el marc de les activitats programades per l’IASLAB, els assistents podran gaudir de mostres de curtmetratges d’animació, debats sobre l’ús de la intel·ligència artificial o projeccions d’obres digitals. Tot de la mà d’investigadors i professionals del sector que, de manera didàctica, exposaran el procés que hi ha darrere de cada projecte. “Per a nosaltres és important que siguem capaços d’explicar a tothom el que fem aquí”, destaca Alsina.

Plató a l’IASlab © La Salle Campus Barcelona

Una mirada sostenible

L’arquitectura de l’IASLAB, que originalment acollia les aules d’enginyeria, s’ha substituït per un nou disseny focalitzat en la sostenibilitat i l’eficiència energètica. A més de l’ús de la fusta com a material clau, l’espai exterior del recinte està habitat amb plantes específiques destinades a l’optimització de l’oxigen. Una altra innovació del pla arquitectònic ha estat la instal·lació de plaques solars, les quals, més enllà de fer la funció tradicional, també permeten aprofitar el sistema de ventilació natural.

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitat



PDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

[td_block_15 custom_title="Més Articles" category_id="" td_ajax_filter_type="td_category_ids_filter" td_filter_default_txt="" td_ajax_filter_ids="1892,523,93,1998,1983,1859,1865" td_ajax_preloading="" f_header_font_size="25" f_header_font_weight="300" header_text_color="#3a7a5e" sort="" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tcmlnaHQiOiItMTUiLCJtYXJnaW4tbGVmdCI6IjE1IiwicGFkZGluZy1sZWZ0IjoiMCIsImRpc3BsYXkiOiIifSwicGhvbmVfbWF4X3dpZHRoIjo3NjcsImFsbCI6eyJkaXNwbGF5IjoiIn0sImxhbmRzY2FwZSI6eyJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJsYW5kc2NhcGVfbWF4X3dpZHRoIjoxMTQwLCJsYW5kc2NhcGVfbWluX3dpZHRoIjoxMDE5LCJwb3J0cmFpdCI6eyJwYWRkaW5nLWxlZnQiOiIwIiwiZGlzcGxheSI6IiJ9LCJwb3J0cmFpdF9tYXhfd2lkdGgiOjEwMTgsInBvcnRyYWl0X21pbl93aWR0aCI6NzY4fQ==" limit="10"]
Publicitat

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

No hi ha articles per mostrar