Divendres 21, juny 2024
20.8 C
Sant Gervasi
20.7 C
Sarrià
Publicitat

Jordi Bosch, conseller d’Unió

Publicat el 25.5.2016 9:00

Entrevista

Carme Rocamora

Aquest mes ens ha rebut el nou president d’Unió Democràtica de Catalunya del districte de Sarrià – Sant Gervasi i així hem pogut conèixer les seves inquietuds com a persona i com a polític.

Publicitat

El Jordi Bosch és osonenc però ja fa 30 anys que viu a Barcelona i exactament 20 que ho fa al nucli antic de Sarrià. Va estudiar Belles Arts i Cinema i s’ha dedicat al món editorial durant més de 15 anys, però ara que és conseller a Sarrià-Sant Gervasi, agraeix poder conèixer més de prop un districte que sempre l’ha entusiasmat i del qual valora molt positivament el sentiment de pertinença que hi té la gent.

Publicitat

Bosch va començar a militar a Unió als anys 90 i la tradició política li ve de família, ja que el seu pare i avi van ser alcaldes de poble. Parlant amb ell de la situació d’Unió al districte, considera que és on s’hi troben els militants històrics del partit i conseqüentment on hi ha una forta militància activa. De Convergència, ens diu que “segueixen treballant com feien abans de l’escissió del partit”, ja que al districte segueixen essent el grup municipal de CiU, on “la relació entre tot l’equip funciona bé” atès que fa molts d’anys que es coneixen i treballen plegats.

“Són prioritat solucionar les mancances en matèria
de mobilitat al barri així com la falta
d’infraestructures
per a les entitats culturals i
dels joves”

Reivindica les necessitats que preocupen el barri com ara la biblioteca, que la reclama a peu de carrer conjuntament amb les entitats. També considera que les mancances en matèria de mobilitat al barri són una prioritat que s’ha de solucionar, així com la falta d’infraestructures per a les entitats culturals i dels joves, entenent les ocupacions d’aquests últims com “una mostra d’insolidaritat que una part dels veïns agafi equipaments que no els hi pertoquen lliurement, i més greu encara que el govern, en lloc d’habilitar-ne legalment, els permeti fer l’ocupació”. Bosch és del pensament que el nou govern està malgastant la feina que va iniciar el grup de CiU en l’anterior mandat, quan es va fer una gran inversió en la compra de solars amb la intenció de desplegar equipaments, que amb el nou govern no han tirat endavant.

Les relacions amb Barcelona en Comú políticament són de topalls constants per les diferents maneres de veure el que necessita la gent. El govern de Colau veu la iniciativa privada com quelcom que no és bo, amb finalitat de lucre i domini; elements que els unionistes no veuen de tal manera, perquè aposten per la iniciativa privada. El mateix considera el president d’UDC al districte sobre els centres escolars, ja que Unió confia en que les escoles concertades són un molt bon model i així mateix, les que fan segregació per sexe no poden sofrir la retirada del concert perquè “representen la voluntat de milers de pares que confien en aquesta educació per als seus fills”.

Jordi Bosch a la plaça de la seu del districte de Sarrià - Sant Gervasi. Fotografies de Carme Rocamora
Jordi Bosch a la plaça de la seu del districte de Sarrià – Sant Gervasi.
Fotografies de Carme Rocamora

Bosch considera que la participació dels veïns amb el barri és bona, ja que tenen diverses vies per fer arribar la seva veu al govern, però veu una manca d’iniciativa a l’hora d’executar els projectes per part del mandat de Barcelona en Comú. Des d’Unió, seguiran construint un moviment potent en contra d’aquesta nova idea de Barcelona en Comú que considera que no donarà fruit atès que no respon al que hauria de ser la construcció d’una Barcelona adequada al model de grans ciutats europees.

Seguiran fent feina per reivindicar l’execució de les polítiques que van començar en l’anterior mandat amb l’objectiu que la gent del districte tingui, d’una vegada per totes, els equipaments merescuts i seguir escoltant les demandes dels veïns.

Carme Rocamora és estudiant de periodisme

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.