Dijous 20, juny 2024
21.5 C
Sant Gervasi
21.4 C
Sarrià
Publicitat

Josep Guillén (PP): “el Govern castiga al barri perquè els veïns no l’han votat”

Publicat el 21.11.2017 10:09

Política de Barri

Carme Rocamora (@CarmeCRS)

Els carrers estan diferents el dia que ens reunim. Tot i que “diferents” no sé si és un terme adient en aquests moments, perquè ja són molts dies que la ciutat no està tranquil·la i que la normalitat comença a ser l’escenari de protesta constant. 8 de novembre, el dia de la segona Vaga General des de l’1 d’octubre. Quedem als Jardins de Can Castelló, prop d’on viu el Pepe Guillén “aquesta vaga té de tot menys la lluita pels drets laborals”, diu el conseller. Va néixer fa 43 anys a Galvany i hi ha passat absolutament tota la seva vida, de petit jugant als Jardins Moragas, el Turó Park i Can Castelló. Ara hi viu amb la seva dona i filla d’un any. Guillén va estudiar també a Galvany, a Estudios Nelly, l’actual Escola Augusta. Després es va llicenciar en Dret a la Universitat Abat Oliba i es va especialitzar en dret penal. Va començar l’etapa laboral a un despatx a Plaça Molina amb la seva mare i ara segueix a un altre, també a Galvany. A més a més, té una assessoria amb diversos companys a Badalona.

Publicitat

De Noves Generacions a Conseller del PP

Guillén va entrar a militar al Partit Popular als 26 anys i va ocupar el càrrec de president de les Noves Generacions al districte. Va ser l’any 2010, però, que va començar la seva etapa com a conseller, que allarga fins al dia d’avui: “Estar en política no és entrar i agafar la cadira. És una cosa molt bonica que s’ha d’entendre i viure i analitzar si estàs preparat o no, si tens afinitat amb l’equip i pensar a millorar les coses del barri”. El conseller reconeix que li agrada el món municipal perquè entre altres coses és “viure el barri i conèixer els problemes perquè passen al teu voltant”.

Publicitat

Com veus l’evolució a Sant Gervasi des que eres petit fins ara?

Sant Gervasi té un dèficit claríssim en inversió i això es veu en què no hi ha centres cívics, que els jardins podrien estar millor, que falten escoles bressol publiques o bé centres de dia per gent gran. És cert que aquí la gent té qualitat de vida i la renda per càpita és alta però no és lògic que no es rebi la quantitat que mereix el districte a escala d’inversions, els veïns no mereixen això.

Creus que canviarà la situació?

Quan va governar Convergència sí que és cert que va fer millores d’infraestructures com el cas de Balmes entre Plaça Molina fins a Diagonal i a la Ronda General Mitre entre Balmes i Mandri, això sí, sense el suport del Partit Popular no s’hauria fet. Però tampoc van fer tant, els veïns van votar Xavier Trias perquè esperaven un canvi però no es va produir. I en aquest mandat de Colau les inversions van pel mateix camí, les úniques millores destacables ja estaven previstes en programes anteriors i a més hem retrocedit a Galvany, perquè el Centre Cívic Casa Sagnier ara és un centre exclusiu per joves.

Quines coses arreglaries amb urgència?

El soterrament del cablejat aeri elèctric i telefònic, l’arrenjament del Carrer Balmes entre Plaça Molina i Kennedy o bé el drama de les escoles bressol: no n’hi ha de públiques i les privades costen mínim 300-400 euros. Això implica que els nens s’hagin de quedar a casa fins als dos anys o que s’hagi de fer un fort esforç econòmic. Per tant, si estàs empadronat aquí saps que el teu fill no podrà entrar a una guarderia pública i si estàs empadronat a Nou Barris si. Això és perquè el Govern castiga al barri perquè els veïns no l’han votat. També cal mencionar la sanitat, perquè en general hi ha centres que estan bé però per exemple l’Hospital Plató té l’índex de mortalitat més alt de Catalunya i això indica les seves deficiències. No és just pels veïns.

Com valoreu la cancel·lació del Consell Plenari a causa del moment polític nacional?

Malament perquè els veïns perden l’oportunitat de fer propostes i queixes. A més a més unes de les cancel·lacions es va fer d’una manera molt malt feta: el regidor president va enviar un mail i no hi va haver ni junta de portaveus, això és així per un tema d’amistat del president Jordi Martí amb Jordi Turull. Quan el van ficar a la presó va voler que el ple no es produís. La vida municipal s’ha parat i això és injust.

Josep Guillén, en un consell plenari, demana una escola bressol entre els barris de Galvany i El Farró

Ha augmentat la tensió entre els grups?

Tenim una simple relació de cordialitat. A l’anterior mandat si hi havia mes relació perquè ni ERC ni BeC tenien representació i era un període que en un principi es va donar suport a les propostes de Convergència. Però ara amb els de Colau és difícil dialogar, nomes volen demonitzar el PP. Cadascú té la seva ideologia però hi ha que saber treballar. És nota el rancor que té  BeC cap al districte per no haver rebut suport polític i això es veu en les inversions.

Què en penses que a Espanya hagin empresonat als consellers i a Bèlgica els hagin deixat anar?

Els jutges són professionals, i no se’ls pot pressionar perquè llavors no funciona la divisió de poders.  No tenen cap interès de posar a la presó a ningú. Bèlgica i Espanya són dos casos diferents.

I les eleccions, com les veus?

No volem imaginar-nos escenaris. Això sí, crec que tindran una gran participació.

 

 

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.