Dimecres 12, juny 2024
19.9 C
Sant Gervasi
19.9 C
Sarrià
Publicitat

Joves en política: Guillem Casals

Publicat el 18.3.2016 9:30

Entrevistes

Carme Rocamora

Publicitat

Aquest mes ens hem trobat amb el veí de Galvany Guillem Casals, que amb només 23 anys és el conseller portaveu d’Esquerra Republicana al districte. Amb ell hem pogut parlar del funcionament dels organismes de participació per als veïns del barri en aquests presents moments d’elaboració i futura aprovació del Pla d’Actuació Municipal (PAM) i del Pla d’Actuació del Districte (PAD).

Publicitat

En Guillem, militant d’ERC des de fa tres anys, es considera una persona a primera vista reservada, però oberta i sincera un cop se sent segur. Li apassiona el cinema i és estudiant de matemàtiques i filosofia. Va decidir entrar a ERC perquè considerava que era el partit que s’havia posat al servei de la gent i del país. De Sant Gervasi, li encanten els trets diferencials que defineixen a cada barri, tots units sota una mateixa identitat diversa.

Aprofito per preguntar-li pel nou web que ha impulsat l’Ajuntament de Barcelona, decidim.barcelona, un portal on es voten propostes del PAM. En Guillem troba essencial obrir vies de participació a la ciutadania, ja que un dels problemes de la política és aquesta llunyania respecte als veïns, fet que genera el gran problema que la gent no se senti seva la política. Tot i així, en fa crítica, ja que considera que hi ha uns matisos en aquest web que no estan ben pautats i esclarits, tals com el fet que ja succeeix que una proposta hagi estat molt votada per la gent i tot i així no tiri endavant —i viceversa—. Sigui com sigui, el més important segons en Guillem és que els polítics trepitgin el territori, que utilitzin tots els mecanismes possibles per estar a prop de la gent i escoltar-la, perquè si no és coneix la realitat del districte no hi ha solucions reals, per això també s’han d’incentivar els debats i buscar solucions conjuntes amb els veïns.

Comentem també altres formes de participació al barri, com ara els Consells de Barri o les Audiències públiques, en les quals sempre surten queixes i sol·licituds dels veïns per a què es millorin els mecanismes de participació. En Guillem considera que aquest punt és una de les grans frustracions de la política: que existeixi una societat mobilitzada que fa propostes, que el govern digui que les tirarà endavant i que a la pràctica no sigui així. Per això està convençut que el que es necessita és un govern realista que no prometi bogeries, sinó fets reals assumibles.

Del nou consistori de Colau, considera que la seva idea és interessant ja que és una idea de canvi positiva per evolucionar, però troba que hi ha una manca de concreció en què es farà, ja que en el que portem, realment no han canviat les dinàmiques. També considera que la relació al districte entre ERC i Barcelona En Comú és molt bona, però alhora troba a faltar que el regidor estigui més present al territori, tot i que comprèn que és difícil fer-ho combinant la regidoria amb la primera tinència d’alcaldia. Tot i així, en general, ho veu amb optimisme però és conscient que és un govern que va arribar amb un cert desconeixement de com governar i ara s’estan trobant amb certes dificultats per tirar endavant.

Finalment, parlem de la situació d’ERC al barri, on han estat absents al govern municipal durant vuit anys. Valora molt positivament el fet de tornar-hi a ser per a tirar endavant aquelles propostes que preocupen els veïns de Sant Gervasi: potenciar la taula d’entitats, millorar els mecanismes de participació, teixir complicitats i dotar als barris dels equipaments que requereixen. Sens dubte, el que considera és que si el govern escolta els veïns, tot anirà bé.

Fotografia destacada de Carme Rocamora

Publicitat

Subscriu-t'hi

Dona suport al periodisme cooperatiu i de proximitatPDF per 35€ l'any
PDF + PAPER per 50 € l'any

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.