Junts promou un acord per augmentar les inversions als barris de muntanya

Jordi Martí critica que l'Ajuntament destini 4 milions d'euros per expropiar la Buenos Aires i no en destini 700.000 per solucionar les esllavissades de Can Rectoret

0
Jordi Martí de JxCat al punt afectat del carrer Major del Rectoret © Junts

Política

Carme Rocamora

El grup municipal de Junts per Catalunya a l’Ajuntament de Barcelona va promoure el dilluns, a la Comissió d’Urbanisme de la ciutat, un acord majoritari que insta al Govern municipal a aprovar un pla específic d’inversió pels barris de muntanya de Sarrià – Sant Gervasi. Tots els grups de l’oposició van aprovar la proposició defensada pel regidor Jordi Martí per millorar els accessos i incrementar els equipaments, la prevenció i els serveis a Vallvidrera, el Tibidabo i Les Planes. Els grups del Govern Municipal -BComú i PSC- es van abstenir.

En concret, la proposició demana aprovar un pla d’actuació específic a càrrec de Foment de Ciutat dins del primer semestre de 2021, impulsar l’aprovació d’un nou pla de futur que incorpori els objectius i mesures no executats del Pla 2010-2020, incorporar les partides i els recursos suficients al Pressupost de l’exercici 2021 per fer front a les inversions urgents, així com potenciar l’Oficina de Collserola amb més recursos humans i materials.

En la seva exposició, Martí va remarcar que els barris de muntanya “són territoris doblement discriminats”, perquè són perifèrics i estan desfavorits des del punt de vista d’inversió, però també perquè formen part del districte de Sarrià – Sant Gervasi, “que està a la cua de la inversió municipal”. En aquest sentit, el regidor va remarcar que aquests barris tenen unes necessitats urbanístiques especials que cal atendre, fet que assegura que ara no s’està fent. A tall d’exemple, va recordar que després de vuit mesos que es produïssin esllavissades al carrer Major de Can Rectoret, el carrer segueix tallat, “i el pitjor és la resposta del Govern, que ha explicat que fins a l’any 2022 no podrà entomar la inversió“.

El punt afectat per les pluges de l’abril al carrer Major del Rectoret © Sergi Alemany

Martí també va lamentar que els barris de muntanya no formin part del Pla de Barris, i va assegurar que des del territori es viu una sensació de “desànim”. En aquest sentit, va criticar que no es puguin destinar 700.000 euros a arreglar esllavissades a Can Rectoret però sí gastar-se 4 milions d’euros per expropiar l’antic Hotel Buenos Aires: “Hi ha mancances cròniques no ateses i urgències amb vernís polític que si s’atenen”.

“Avui ens hem centrat, dels barris del districte de Sarrià-Sant Gervasi, en els més maltractat; temps hi haurà al llarg del mandat per dedicar-nos a la resta de barris”, ha conclòs Jordi Martí.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.