25 C
Sant Gervasi
| Dimarts 16 d'agost de 2022 |
Publicitat

La Bonanova sumarà noves places d’aparcament de pagament i per a motos

Fins a l'octubre es crearan 324 places de cotxes en àrea blava i verda i 108 places de motos al barri de la Bonanova

Publicitat

Societat

El Jardí

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que estendrà a tota la ciutat un total de 9.558 noves places d’aparcament en zona ÀREA, en una execucució que s’allargarà fins a l’octubre d’aquest any. A Sarrià–Sant Gervasi s’ampliaran els aparcaments regulats de pagament en 324 places de cotxes i 108 places de motos al barri de la Bonanova. Els parquímetres intel·ligents i l’app smou són altres novetats de la nova mobilitat.

Aquesta ampliació es farà en sis districtes (les Corts, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andreu i Sant Martí) prioritzant els barris on la regulació beneficia més els residents i respon a la demanda d’alguns barris de prioritzar l’aparcament per als residents de les zones més deficitàries, i destinarà als veïns places d’aparcament gratuïtes que fins ara les utilitzaven conductors forans, un fet que provoca un augment de la densitat del trànsit a la zona i més pol·lució.

Publicitat

En paral·lel, també se senyalitzaran un aproximat de 3.186 noves places d’estacionament per a les motos a tota la ciutat.

Barcelona té actualment 49.823 places d’estacionament regulat en superfície per cotxes, sense considerar les places reservades: 7.716 d’AREA Blava per fomentar la rotació de vehicles al voltant de zones amb un ús intensiu, 38.817 d’AREA Verda amb preferència per a residents però possibilitat d’ús forà i 3.290 d’AREA Exclusiva residents. A banda, hi ha senyalitzades 74.394 places d’aparcament per motos i 9.575 per càrrega i descàrrega. Es calcula que en total resten 55.905 places d’estacionament no regulat a tot Barcelona.

Adaptació tecnològica amb nous parquímetres intel·ligents i l’app’ smou

Publicitat

L’AREA s’adapta tecnològicament a la mobilitat del futur amb la implantació dels nous parquímetres a tota la ciutat, que permeten mitjançant el reconeixement dels vehicles el tractament amb diferents tarifes, segons la seva etiqueta ambiental, així com les eines de predicció, a disposició de les usuàries i usuaris, que permeten la planificació dels desplaçaments i el coneixement de l’estat de l’aparcament en superfície, evitant així el trànsit generat en la cerca d’aparcament amb desplaçaments innecessaris.

Una alternativa als parquímetres és l’app smou, que incorpora diversos serveis i entre els quals es troba l’apparkB, que permet pagar l’estacionament a l’AREA Verda i Blava. En aquest sentit, l’smou permet gestionar l’estacionament de manera ràpida, senzilla i còmode, directament des del telèfon mòbil, i tenint en compte la situació sanitària actual suposa una mesura de protecció més per evitar tocar la pantalla tàctil del propi parquímetre. L’smou està disponible per a la seva descàrrega gratuïta a dispositiu iOS i Android.

Subscriu-t'hi

Et vols comprometre amb el periodisme de proximitat, rigorós i cooperatiu?

PDF per 30€ l'any
PDF + PAPER per 45 € l'any

Publicitat
Publicitat

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.