Publicitat

La Campana, forçada a tancar per sempre després de 40 anys al carrer Calvet

La propietat del local ha decidit no renovar el contracte de lloguer i nou persones es quedaran sense feina

spot_img

Publicat el 16.7.2021 18:33

Societat

Sergi Alemany 

Ha estat l’últim servei de migdia. Aquesta nit el bar restaurant La Campana, situat a la cantonada del carrer Calvet amb Avenir, al barri de Galvany, abaixarà la persiana. A les espatlles, 40 anys des que el seu propietari, el gallec Alfredo Freijo (Pedrafita do Cebreiro, Lugo), arribava a Catalunya i aconsellat per un conegut -també gallec- es decantava per obrir un negoci en aquest local. Quatre dècades després i molts esmorzars, dinars i sopars servits sobretot a gent del barri, però també treballadors de la construcció, La Campana es veu obligada a tancar.

Publicitat

La propietat del local ha decidit no renovar el contracte de lloguer, malgrat que l’Alfredo explica a El Jardí que “és sorprenent” perquè ja s’havia arribat a redactar un nou acord per sis anys més i doblant el preu del lloguer: dels 1.500 euros que pagava actualment, estava disposat a pagar-ne 3.000. Fins i tot va arribar a oferir al fill de l’antic propietari pagar 4.000 euros de lloguer, en veure que aquest “de sobte, es va fer enrere.”

Publicitat

Als seus inicis, La Campana va començar a funcionar amb un contracte de lloguer indefinit, però amb els pas dels anys i els canvis en la legislació es va signar un contracte per 15 anys que va finalitzar el passat 5 de maig.

Un futur incert pels treballadors

Ara, l’Alfredo -a qui li queden sis anys per jubilar-se- i els vuit treballadors que tenia actualment al restaurant, hauran de buscar-se la vida professionalment. En el seu cas, té clar que l’hostaleria serà “l’última opció” i és que es mostra molt dolgut emocionalment per haver de tancar un local molt estimat per tots els seus clients i treballadors.

En la conversa amb El Jardí, reconeix que s’ha vist incapaç de dir a la majoria de clients que demà ja no obrirà. Als més habituals, com una parella que hi va un cop per setmana des que van començar a sortir, els va rebre dissabte passat i s’hi van presentar “per sorpresa” de l’Alfredo, amb els nets.

“És l’última cosa que hagués volgut que em passés”, confessa l’Alfredo, que no té ànims ni per parlar del tema ni per fer res especial per acomiadar-se del barri. La nit d’aquest divendres 16 de juliol obrirà “pels clients”, perquè ja tenia tres taules reservades. Demà, igual que l’edifici que hi ha a escassos metres i que en el seu dia va acollir la seu de la cooperativa obrera Flor de Maig, també serà història de Sant Gervasi.

Treballadors de La Campana © Eva Higueras

Notícies relacionades

Sant Jordi 2025, una jornada multitudinària i radiant: “Ha vingut moltíssima gent”

Cultura Natalia Avellan Ha arribat de nou una de les festivitats més estimades pels catalans i les catalanes. Aquell dia de l'any en què convergeix literatura,...

Galvany reflexiona sobre la mort i l’esperança: èxit del cicle de conferències quaresmals

L’Associació CIC i la Parròquia de Sant Ildefons reuneixen més de tres-centes persones en dues sessions

Com serà el futur casal de barri de Can Ferrer?

El projecte el farà el guanyador d'un concurs d’idees que es posarà en marxa aviat

El Jardí 115, març de 2025

https://diarieljardi.cat/wp-content/uploads/2025/04/El-Jardi-115_Marc25_0403.pdf
spot_img

El fajol i la guixa

Dos aliments que al llarg dels anys s'han utilitzat en temps de gana i penúria: l'article de Fra Valentí Serra de Manresa

A Sarrià el temps també és or

"Als CAPs existeix un sistema telefònic pervers que permet tenir el client esperant ser atès molt més temps del que seria raonable": l'opinió de Miquel Saumell

El Santuari Sant Antoni de Pàdua inaugura l’exposició benèfica “L’art amb València”

La mostra, que compta amb obres d'Antoni Tàpies, es podrà visitar fins al 10 de maig a Santaló

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí